ΑΘΗΝΑ
23:05
|
04.10.2023

Μόνο ένα “θαύμα” θα έβγαζε τον Λίβανο από το πολιτικό αδιέξοδο, στο οποίο έχει περιέλθει, δηλώνει ο πρόεδρος, Μισέλ Αούν, και προειδοποιεί ότι αν δεν […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μόνο ένα “θαύμα” θα έβγαζε τον Λίβανο από το πολιτικό αδιέξοδο, στο οποίο έχει περιέλθει, δηλώνει ο πρόεδρος, Μισέλ Αούν, και προειδοποιεί ότι αν δεν σχηματιστεί άμεσα κυβέρνηση η χώρα θα οδηγηθεί στην “κόλαση”.  

“Αντιμετωπίζουμε μια κρίση σχηματισμού κυβέρνησης, κάτι που δεν έπρεπε να συμβεί καθώς οι προθεσμίες για τον Λίβανο δεν επιτρέπουν να χαθεί ούτε ένα λεπτό”, δήλωσε ο 85χρονος πρόεδρος του Λιβάνου.

Υπενθυμίζεται ότι τα πολιτικά κόμματα είχαν δεσμευτεί στις αρχές Σεπτεμβρίου να σχηματίσουν κυβέρνηση “αποστολής” αποτελούμενη από “ανεξάρτητους” υπουργούς μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων ώστε να εξέλθει η χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο. Μια δέσμευση που ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια επίσκεψής προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν στη Βηρυτό.

https://twitter.com/jirabye/status/1308083466664378368


Η διαδικασία καθυστερεί λόγω των αποκλίσεων που υπάρχουν ως προς την κατανομή των υπουργικών χαρτοφυλακίων. Σύμφωνα με τον Αούν μόνο ένα “θαύμα” θα μπορούσε να γεφυρώσει τις διαφορές μεταξύ των σιιτικών πολιτικών παρατάξεων και των υποστηρικτών του σουνίτη εντολοδόχου πρωθυπουργού Μουσταφά Αντίμπ.

“Με τη σκλήρυνση των θέσεων, δεν φαίνεται να υπάρχει λύση στον ορίζοντα, καθώς όλες οι προτεινόμενες λύσεις εμπλέκουν νικητές και χαμένους”, κατέληξε ο πρόεδρος του Λιβάνου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα