ΑΘΗΝΑ
01:15
|
20.04.2024
Το πακέτο ενίσχυσης της οικονομίας περιλαμβάνει μειώσεις φόρων και αύξηση των δαπανών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση της Σουηδίας θα διοχετεύσει 105 δισεκατομμύρια κορώνες (12 δισεκατομμύρια δολάρια) στην οικονομία το 2021 μέσω περικοπών φόρων και αύξησης των δαπανών, αποσκοπώντας στην ανάκαμψη της οικονομίας μετά την πτώση που προκλήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού.

Η οικονομία της Σουηδίας θα συρρικνωθεί περίπου 4,6% φέτος, σύμφωνα με την κυβέρνηση, μια ηπιότερη μείωση από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ορισμένες από τις οποίες αναγκάζονται να επιβάλουν εκ νέου περιορισμούς COVID μετά από μια αύξηση σε νέες περιπτώσεις.

Ο συνασπισμός Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων (που απολαμβάνει την στήριξη δύο μικρότερων κεντροδεξιών κομμάτων) συμφώνησε στην κατάρτιση του προϋπολογισμού, ο οποίος θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση των θέσεων εργασίας, το κράτος κοινωνικών παροχών και στη στήριξη της μετάβασης σε ένα μέλλον χωρίς άνθρακα.

“Η οικονομική πολιτική μπαίνει σε μια νέα φάση”, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών Μαγκνταλένα Άντερσον σε δημοσιογράφους. “Πρόκειται για έναν ρεκόρ μεγάλου προϋπολογισμού για την επανεκκίνηση της σουηδικής οικονομίας: 100 δισεκατομμύρια, ώστε να μπορέσουμε να βρούμε την έξοδο από την κρίση.”

Τα άτομα και οι εταιρείες θα λάβουν μείωση φόρου και οι τοπικές αρχές και περισσότερα μετρητά θα διατεθούν προς τις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας, ενώ περίπου 10 δισεκατομμύρια κορώνες θα διατεθούν για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Ο προϋπολογισμός αναμένεται να δημιουργήσει-σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης- περίπου 75.000 θέσεις εργασίας.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα