ΑΘΗΝΑ
09:07
|
24.04.2024

Η “Ταϊλάνδη ανήκει στον λαό και όχι στον βασιλιά” διακήρυττε η πλακέτα που εγκατέστησαν διαδηλωτές κατά της μοναρχίας στο κέντρο της Μπανγκόγκ και η οποία […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η “Ταϊλάνδη ανήκει στον λαό και όχι στον βασιλιά” διακήρυττε η πλακέτα που εγκατέστησαν διαδηλωτές κατά της μοναρχίας στο κέντρο της Μπανγκόγκ και η οποία εξαφανίστηκε μέσα σε μία ημέρα.

Η τοποθέτηση της συμβολικής πλακέτας θεωρείται μια γενναία πράξη από την πλευρά των διαδηλωτών σε μια χώρα που αρκεί κανείς να ασκήσει κριτική στη μοναρχία για να βρεθεί να εκτίει πολυετείς ποινές φυλάκισης.


Είχαν προηγηθεί εβδομάδες μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων με αίτημα την παραίτηση του πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης,  αλλά και τον εκσυγχρονισμό της μοναρχίας. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι διενεργείται έρευνα για την “αγνοούμενη” πλακέτα, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς (Reuters) ο υπαρχηγός της Αστυνομίας της Ταϊλάνδης, Πίγα Ταουτσάι, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος των διαδηλωτών που τοποθέτησαν την αντιμοναρχική πλακέτα κοντά στην πλατεία Σανάμ Λουάνγκ, κοντά στο Μεγάλο Παλάτι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα