ΑΘΗΝΑ
13:02
|
25.04.2024

Διερευνάται από τις αρχές της Τουρκίας ο ξαφνικός και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες θάνατος του Αμερικανού συγγραφέα και δημοσιογράφου, Αντρέ Βλτσεκ. Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διερευνάται από τις αρχές της Τουρκίας ο ξαφνικός και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες θάνατος του Αμερικανού συγγραφέα και δημοσιογράφου, Αντρέ Βλτσεκ. Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ο Αμερικανός πέθανε χθες το βράδυ της Δευτέρας ενώ ταξίδευε οδικώς από την παραλιακή πόλη της Σαμψούντας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο 57χρονος Αντρέ Βλτσεκ (Andre Vltchek) και η σύζυγός του ταξίδευαν με νοικιασμένο αυτοκίνητο με οδηγό και αφίχθησαν έξω από το ξενοδοχείο τους στην Κωνσταντινούπολη γύρω στις 5:30 τα ξημερώματα. “Η σύζυγός του προσπάθησε να τον ξυπνήσει, να του πει ότι έφτασαν στον προορισμό τους, αλλά ο 57χρονος Αμερικανός δεν ανταποκρινόταν”, αναφέρει το Anadolu.

Στο σημείο έσπευσε ιατρική βοήθεια και απλά διαπίστωσαν ότι ήταν ήδη νεκρός. Η εισαγγελία της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι διετάχθη έρευνα για τον θάνατο του συγγραφέα και δημοσιογράφου, ενώ η σορός του μεταφέρθηκε στην αρμόδια ιατροδικαστική υπηρεσία για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής και τοξικολογικών εξετάσεων. Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA ο θάνατος του Βλτσεκ αντιμετωπίζεται ως “ύποπτος”.

Κατά τη διάρκεια της ζωής του ο ρωσικής καταγωγής Αμερικανός Αντρέ Βλτσεκ κάλυψε τα γεγονότα σε δεκάδες εμπόλεμες ζώνες και συγκρούσεις συμπεριλαμβανόμενων των πολέμων στο Ιράκ, στη Σρι Λάνκα, στη Βοσνία, τη Ρουάντα και τη Συρία. Στην ιστοσελίδα του περιέγραφε τον εαυτό του ως έναν συγγραφέα, φιλόσοφο, κινηματογραφιστή και ερευνητή δημοσιογράφο, “έναν ριζοσπάστη, διεθνιστή, πολίτη του κόσμου που μάχεται τον Δυτικό ιμπεριαλισμό και τα καθεστώτα που επιβάλλει η Δύση στον κόσμο”.  Έχει εκδώσει δεκάδες βιβλία, από τα πιο γνωστά στην Ελλάδα είναι η “Τρομοκρατία της Δύσης”, το οποίο το συνέγραψε με τον Αμερικανό γλωσσολόγο, στοχαστή και ακαδημαϊκό, Νόαμ Τσόμσκι.

Αυτή είναι η τελευταία εμφάνιση και συνέντευξη που παραχώρησε ο Αντρέ Βλτσεκ στο ιδιωτικό τουρκικό κανάλι Ulusal.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα