ΑΘΗΝΑ
15:24
|
19.04.2024

Από την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου αναστέλλονται όλες οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις στη χώρα στο πλαίσιο των πρόσθετων μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης του νέου κορονοϊού. […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου αναστέλλονται όλες οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις στη χώρα στο πλαίσιο των πρόσθετων μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης του νέου κορονοϊού. Η ανακοίνωση έγινε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς γνωστοποίησε επίσης ότι δημιουργείται ειδική πλατφόρμα στο gov.gr όπου οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τα μέτρα που ισχύουν στην περιοχή τους. Σχολιάζοντας τα όσα λέγονται περί lockdown ή τη λήψη επιπλέον μέτρων ο Υφυπουργός διευκρίνισε πως “ο σκοπός είναι να μην πάμε σε πρόσθετα μέτρα”, αλλά να εφαρμοστούν αυτά που ισχύουν.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς παρέθεσε στατιστικά στοιχεία από τους ελέγχους για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων. Είπε ότι μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου έχουν γίνει πάνω από 300.000 έλεγχοι, έχουν διαπιστωθεί πάνω από 12.001 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 13.079 πρόστιμα.  Επίσης, ανέφερε ότι έγιναν 80 έλεγχοι σε μονάδες φροντίδας υγείας ηλικιωμένων και επιβλήθηκαν 14 πρόστιμα.

Για τα σχολεία επισήμανε ότι σε σύνολο 14.060 μονάδων εντοπίστηκε κρούσμα σε 58 με αποτέλεσμα να κλείσει τμήμα ή και ολόκληρο το σχολείο.

ΑΑΔΕ: Με ραντεβού στις ΔΟΥ

Στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, και με γνώμονα την προστασία της υγείας των πολιτών και των εργαζομένων στις υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, η ΑΑΔΕ ανακοίνωσε ότι, έως τις 4 Οκτωβρίου 2020, η εξυπηρέτηση του κοινού στις υπηρεσίες της εντός Αττικής γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Για τον σκοπό αυτό, ο προγραμματισμός των επισκέψεων παρατείνεται έως και τις 16:00, για όσες υπηρεσίες (Κεντρική Υπηρεσία, Δ.Ο.Υ., Τελωνεία και Υπηρεσίες Γενικού Χημείου του Κράτους) είχαν προκαθορισμένο ωράριο εξυπηρέτησης κοινού μέχρι και τις 15:00.

“Με σκοπό την προστασία της υγείας του συναλλακτικού κοινού, κάθε υπηρεσία πρέπει, κατά την είσοδο των πολιτών στο κτίριο, να τηρεί στοιχεία επικοινωνίας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση) των πολιτών, που εξυπηρετούνται κατόπιν ραντεβού, προκειμένου να είναι δυνατόν να ενημερωθεί ο πολίτης σε περίπτωση ανάγκης (π.χ. διαπίστωσης κρούσματος στην υπηρεσία, που επισκέφτηκε, αλλαγή της ώρας ραντεβού κ.α.)” αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα