ΑΘΗΝΑ
16:21
|
20.04.2024
Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν γιατί οι φάλαινες, που ταξιδεύουν μαζί σε κοπάδια, μερικές φορές βγαίνουν στα ρηχά νερά της παραλίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διασώστες απελευθέρωσαν περίπου 25 φάλαινες την Τρίτη και ελπίζουν να σώσουν περισσότερες τις επόμενες ημέρες, οι οποίες είχαν εγκλωβιστεί σε ένα αμμόλοφο λίγο έξω απομακρυσμένη δυτική ακτή της Τασμανίας σε ένα από τα χειρότερα γεγονότα σε επίπεδο θαλάσσιας ζωής για την Αυστραλία.

Κυβερνητικοί επιστήμονες δήλωσαν ότι περίπου 90 από τα 270 δυνατά φάλαινες έχουν πεθάνει από τότε που εντοπίστηκαν από τον αέρα σε ρηχά νερά έξω από την ακτογραμμή τη Δευτέρα.

Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν γιατί οι φάλαινες, που ταξιδεύουν μαζί σε κοπάδια, μερικές φορές βγαίνουν στα ρηχά νερά της παραλίας, αλλά είναι γνωστό ότι ακολουθούν έναν ηγέτη, καθώς και συγκεντρώνονται γύρω από μια τραυματισμένη ή άρρωστη φάλαινα.

Ο Κρίς Κάρλιον, βιολόγος της πολιτειακής υπηρεσίας διατήρησης της άγριας ζωής, δήλωσε πως “Μπορούμε να δεχτούμε πως θα χάσουμε μερικά ζώα, ωστόσο εστιάζουμε στο να έχουμε όσο περισσότερους επιζώντες μπορούμε.”

Πηγές: Reuters, ABC News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα