ΑΘΗΝΑ
07:10
|
19.04.2024

Ο απολογισμός των θυμάτων της νόσου Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασε τις 200.000 σύμφωνα με τα δεδομένα και τα στοιχεία που δίνει καθημερινά στη δημοσιότητα […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο απολογισμός των θυμάτων της νόσου Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασε τις 200.000 σύμφωνα με τα δεδομένα και τα στοιχεία που δίνει καθημερινά στη δημοσιότητα το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.  

Το πρωί της Τρίτης, τοπική ώρα (περίπου 18:30 ώρα Ελλάδας) η καταμέτρηση του Πανεπιστημίου της Βαλτιμόρης έδειχνε 200.005 θανάτους. Αυτή η θνησιμότητα – που προέβλεπαν από τον Αύγουστο πολλά μοντέλα – κάνει τον SARS-CoV-2 την τρίτη βασική αιτία θανάτου στις ΗΠΑ φέτος.

Τα κρούσματα του κορονοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες ανέρχονται σε 6,9 εκατομμύρια.

Ο θλιβερός απολογισμός ρεκόρ έρχεται σε μια χρονική στιγμή που παρατηρείται νέα έξαρση κρουσμάτων του ιού σε πολιτείες όπως η Βόρεια Ντακότα και η Γιούτα κι ενώ απομένουν έξι εβδομάδες πριν από την πλέον κρίσιμη προσφυγή των Αμερικανών πολιτών στην κάλπη για την ανάδειξη του 46ου προέδρου της χώρας.

Τον Μάρτιο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του στον Λευκό Οίκο, είχε δηλώσει ότι αν ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό είναι μεταξύ 100.000 και 200.000 τότε “θα έχουμε κάνει καλή δουλειά”.

Ο αντίπαλος του Τραμπ και προεδρικός υποψήφιος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, επικρίνει συνέχεια τον Αμερικανό πρόεδρο για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. “Εξαιτίας των ψεμάτων και της ανικανότητας του Τραμπ του τελευταίους έξι μήνες η Αμερική βιώνει μία από τις μεγαλύτερες απώλειες ανθρώπινων ζωών στην ιστορία της”, δήλωσε ο Μπάιντεν τη Δευτέρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα