ΑΘΗΝΑ
08:04
|
26.04.2024

Σε αποθήκη ναρκών που είχαν συλλεχθεί από τον τελευταίο πόλεμο Ισραήλ-Λιβάνου (2006) και βρισκόταν υπό την ευθύνη της σιιτικής πολιτικής και ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ σημειώθηκε […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε αποθήκη ναρκών που είχαν συλλεχθεί από τον τελευταίο πόλεμο Ισραήλ-Λιβάνου (2006) και βρισκόταν υπό την ευθύνη της σιιτικής πολιτικής και ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ σημειώθηκε η ισχυρή έκρηξη που τάραξε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα το χωριό Αϊν Κάνα, που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι της Σιδώνας στο νότιο Λίβανο.

Οι πρώτες ενδείξεις για την αιτία της έκρηξης σχετίζονται με κάποιο «τεχνικό πρόβλημα» που δεν προσδιορίστηκε. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μετέδωσε το λιβανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαντίντ ανέφεραν αρχικά τον τραυματισμό «αρκετών ατόμων». Ωστόσο, αυτό δεν φάνηκε να επιβεβαιώνεται άμεσα από άλλη πηγή.

Επιπλέον, τοπικοί αξιωματούχοι στο χωριο Αϊν Κάνα διέψευσαν ότι η έκρηξη σχετιζόταν με απόπειρα κατά στελέχους της Χεζμπολάχ, ενώ το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο «στρατιωτική πηγή» χαρακτήρισε την έκρηξη ως αποτέλεσμα ατυχήματος.

Το λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων ΝΝΑ μετέδωσε ότι η ώρα της έκρηξης καταγράφεται λίγες ώρες μετά τις παράνομες πτήσεις ισραηλινών αεροσκαφών πάνω από τις περιοχές Ναμπατίγια και Ικλίμ αλ Τούφαχ.

Νωρίτερα σήμερα είχε σημειωθεί έκρηξη σε ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του λιμανιού της βόρειας πόλης Τρίπολη, που τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο και σβήστηκε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα