ΑΘΗΝΑ
22:47
|
24.04.2024

Οι εντεινόμενες τριβές στις σχέσεις Παρισιού-Άγκυρας «χρωμάτισαν» την αποψινή βιντεοσκοπημένη ομιλία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην 75η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Θίγοντας τις επιθετικές […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι εντεινόμενες τριβές στις σχέσεις Παρισιού-Άγκυρας «χρωμάτισαν» την αποψινή βιντεοσκοπημένη ομιλία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην 75η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Θίγοντας τις επιθετικές κινήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Γάλλος ηγέτης δήλωσε «έτοιμος» για διάλογο υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει σεβαστή η κυριαρχία της ΕΕ, το διεθνές δίκαιο αλλά και θα αποσαφηνιστούν οι ενέργειες της Τουρκίας σε χώρες της περιοχής, όπως η Λιβύη και η Συρία.

«Εμείς οι Ευρωπαίοι είμαστε έτοιμοι για διάλογο, για την ουσιαστική οικοδόμηση μιας Pax Mediterranea (σ.σ. Ειρήνη στη Μεσόγειο). Όχι όμως με το κόστος του εκφοβισμού, όχι με το κόστος της επιβίωσης του ικανότερου. Με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, με συνεργασία και σεβασμό μεταξύ συμμάχων», είπε χαρακτηριστικά, χαρακτηρίζοντας τις παραπάνω αρχές «αδιαπραγμάτευτες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα