ΑΘΗΝΑ
15:42
|
26.04.2024

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει φτάσει σε μια “επικίνδυνη κρίσιμη καμπή” είπε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στο διάγγελμά του προς τον βρετανικό λαό για τα νέα […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει φτάσει σε μια “επικίνδυνη κρίσιμη καμπή” είπε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στο διάγγελμά του προς τον βρετανικό λαό για τα νέα περιοριστικά μέτρα που θα επιβληθούν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού. Μέτρα, τα οποία θα μπορούσαν να διαρκέσουν για τους επόμενους έξι μήνες. Ο Βρετανός πρωθυπουργός, μάλιστα, δεν απέκλεισε την επιβολή “σημαντικά μεγαλύτερων περιορισμών” αν χρειαστεί.

“Διατηρούμε το δικαίωμα να αναπτύξουμε μεγαλύτερη δύναμη πυρός με σημαντικά μεγαλύτερους περιορισμούς”, είπε νωρίτερα ο Τζόνσον στη Βουλή των Κοινοτήτων έπειτα από έκτακτες συναντήσεις που είχε με υπουργούς και ηγέτες των αποκεντρωμένων κυβερνήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου. “Θα μπορέσουμε να το αποτρέψουμε μόνο αν τα νέα μέτρα μας λειτουργήσουν και η συμπεριφορά μας αλλάξει”. Είπε πως η Βρετανία έχει φθάσει ένα επικίνδυνο σημείο όπως χώρες όπως η Ισπανία και η Γαλλία.

“Δεν θα περιορίσουμε καμία προσπάθειας στην ανάπτυξη εμβολίων, θεραπειών, νέων μορφών μαζικών διαγνωστικών ελέγχων, αλλά, αν δεν έχουμε χειροπιαστή πρόοδο, θα πρέπει να θεωρήσουμε πως οι περιορισμοί που ανακοίνωσα θα παραμείνουν σε ισχύ ίσως για έξι μήνες”.

Τα νέα μέτρα στην Αγγλία προβλέπουν τη χρήση των προστατευτικών μασκών από όλους τους υπαλλήλους καταστημάτων, την τέλεση γάμων με μάξιμουμ την παρουσία 15 καλεσμένων, οι παμπ θα χτυπούν καμπανάκι στις 22.00 και το ίδιο θα ισχύει και για όλους χώρους φιλοξενίας. Τα πρόστιμα για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων που αφορούν τις συναθροίσεις και τις μάσκες αυξάνονται στις 200 λίρες από το πρώτο παράπτωμα. Ωστόσο τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα παραμείνουν ανοικτά. 

Ο Μπόρις Τζόνσον διαβεβαίωσε ότι “παρόμοια μέτρα” θα ληφθούν σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και θα ανακοινωθούν μετά τις συναντήσεις του με τους επικεφαλής των τοπικών κυβερνήσεων σε Ουαλία, Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα