ΑΘΗΝΑ
14:53
|
25.04.2024
Για τις ανάγκες της έρευνας της πακιστανικής δικαιοσύνης περίπου 400 μάρτυρες έδωσαν καταθέσεις σε 171 ακροάσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η θανατηφόρα βιομηχανική πυρκαγιά του Πακιστάν, η οποία σκότωσε περισσότερους από 260 εργάτες εργοστασίου ενδυμάτων το 2012, οφειλόταν σε εμπρησμό και όχι σε ατύχημα, όπως έκρινε ένα δικαστήριο την Τρίτη καθώς καταδίκασε σε θάνατο δύο πρώην ακτιβιστές πολιτικού κόμματος.

Το Αντιτρομοκρατικό Δικαστήριο διαπίστωσε ότι οι άντρες έκαψαν το εργοστάσιο επειδή οι ιδιοκτήτες δεν ενέδωσαν στον εκβιασμό τους.

Η πυρκαγιά στο Ali Enterprise, μια πολυώροφη μονάδα παραγωγής έτοιμων ενδυμάτων νότια του Καράτσι, είχε συγκλονίσει όλη τη χώρα, με ανθρώπους να βρίσκουν τραγικό θάνατο παγιδευμένοι πίσω από τις κλειδωμένες πόρτες του εργοστασίου.

Οι δύο άντρες που τιμωρήθηκαν με τη θανατική ποινή, ο Ραχμάν Μπόλα και ο Ζουμπάι Τσαρίγια, ήταν και οι δύο ακτιβιστές του Κινήματος Μουταχίντα Καούμι.

Η σημερινή ηγεσία του κόμματος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή με τη φωτιά και αναφέρει ότι τέτοιες δραστηριότητες κατευθύνονταν από το εξωτερικό, όπου ζουν αρκετοί σημαντικοί ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του ιδρυτή του κόμματος, Αλτάφ Χουσείν, ο οποίος ζει στην εξορία και τώρα είναι Βρετανός πολίτης.

Για τις ανάγκες της έρευνας της πακιστανικής δικαιοσύνης περίπου 400 μάρτυρες έδωσαν δηλώσεις σε 171 ακροάσεις που διήρκεσαν οκτώ χρόνια.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα