ΑΘΗΝΑ
18:05
|
25.04.2024
Το Κοινοβούλιο ψήφισε για αύξηση των συντάξεων κατά 40% .
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Κοινοβούλιο της Ρουμανίας ψήφισε σήμερα την Τρίτη για αύξηση των συντάξεων κατά 40% μέσω τροπολογίας που προωθήθηκε και υποστηρίχθηκε από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (PSD) στον νόμο για την κατάρτιση διορθωτικού προϋπολογισμού.

Ταυτόχρονα, μια άλλη τροπολογία που εγκρίθηκε από τη σύνοδο ολομέλειας αναφέρει επίσης ότι οι μισθοί των εκπαιδευτικών πρέπει επίσης να αυξηθούν φέτος, ενώ οι τοπικές αρχές θα λάβουν περισσότερα χρήματα.

Οι τροποποιήσεις του νόμου έχουν περάσει με 242 ψήφους, με τις ψήφους των PSD, της Συμμαχίας Φιλελεύθερων Δημοκρατών (ALDE), Pro Romania και της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ούγγρων της Ρουμανίας (UDMR).

Το κυβερνών Εθνικό Φιλελεύθερο Κόμμα δήλωσε πως ο νόμος θα παραπεμφθεί στο Συνταγματικό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, οι βουλευτές του PSD έχουν αποδεχτεί το αίτημα που υπέβαλε το UDMR για να αφαιρέσουν από το νόμο το ανώτατο όριο που είχε επιβληθεί προηγουμένως από τους Σοσιαλδημοκράτες μέσω του οποίου το δημόσιο χρέος δεν μπορεί να είναι υψηλότερο από το 40% του ΑΕΠ.

Η κυβέρνηση επέβαλε στο σχέδιο διορθωτικού προϋπολογισμού ανώτατο όριο 44%, το οποίο μειώθηκε κατόπιν από το PSD στις επιτροπές σε 40%.

Πηγές: RomaniaJournal

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα