ΑΘΗΝΑ
03:13
|
26.04.2024
Η συμφωνία υπογράφηκε από τον Χαφάρ και τον Ahmed Maiteeq αφήνοντας έξω από το τραπέζι την Άγκυρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εξαιρετικής σημασίας θεωρείται η συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Σότσι στις ακτές του Εύξεινου Πόντου, μεταξύ της κυβέρνησης της Τρίπολης και του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ, σχετικά με το άνοιγμα των λυβικών εξαγωγών πετρελαίου στο εξωτερικό.

Η συμφωνία υπογράφηκε από τον Χαφάρ, γιο του στρατηγού Χαφτάρ και τον αντιπρόεδρο της GNA Ahmed Maiteeq αφήνοντας την Άγκυρα έξω από το τραπέζι των υπογραφών.

Ο στρατηγός Χαφτάρ φαίνεται ότι έχει κοινές θέσεις με ένα μεγάλο κομμάτι της κυβέρνησης της Τρίπολης σχετικά με την απομάκρυνση των Τούρκων και των Σύριων μισθοφόρων από τη Λιβύη.

Έγκυρες πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών του Χαφτάρ επιβεβαιώνουν ότι η  εξαγωγή “μαύρου χρυσού” θα ξεκινήσει εκ νέου, οι τιμές θα τυποποιηθούν και ότι τα έσοδα θα διανέμονται πλέον και στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με όσα ορίζονται στη συμφωνία, θα επενδυθούν μεγάλα κεφάλαια για την προώθηση έργων ανάπτυξης και ανοικοδόμησης της Λιβύης, ενώ η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου (NOC) θα υλοποιήσει μια μεγάλη αναδιάρθρωση εξασφαλίζοντας την “αναγκαία διαφάνεια” σε όλες τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν.

Ωστόσο, έντονη φαίνεται να είναι η δυσαρέσκεια των φίλα προσκείμενων στην Άγκυρα κύκλων, που βρίσκονται κοντά στον Σαράτζ, καθώς και της Κεντρικής Τράπεζας, επικεφαλής της οποίας είναι ο Al-Saddiq Al-Kabeer, γνωστό μέλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα