ΑΘΗΝΑ
06:57
|
25.04.2024

Ο νέος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα και ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν τηλεφωνική συνομιλία αργότερα αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο νέος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα και ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν τηλεφωνική συνομιλία αργότερα αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές της ιαπωνικής κυβέρνησης που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo News σήμερα την Τρίτη.

Η προγραμματισμένη για την Παρασκευή συνομιλία στοχεύει στην περαιτέρω διεύρυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και θα είναι η πρώτη μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών από τον Μάιο του 2018.

Η προγραμματισμένη επίσκεψη του Κινέζου ηγέτη στην γειτονική χώρα ήταν προγραμματισμένη για την άνοιξη, αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Σούγκα έγινε πρωθυπουργός μόλις πριν λίγες μέρες και αναλαμβάνει τα ηνία της Ιαπωνίας σε μια περίοδο που απαιτεί ευέλικτους χειρισμούς λόγω της όξυνσης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Ο ίδιος δηλώνει πρόθυμος να διατηρήσει τις σχέσεις της Ιαπωνίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα σε καλό δρόμο καθώς αυξάνονται οι εντάσεις μεταξύ των δύο τελευταίων.

Πηγές: Kyodo News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα