ΑΘΗΝΑ
11:09
|
25.04.2024
"Ο Ευαγγελισμός έχει φρακάρει", καταγγέλει η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανοχύρωτα φαίνεται πως είναι ακόμη  τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής που καλούνται να σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος των περιστατικών Covid-19.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του ethnos.gr, παρά τις οδηγίες που είχε δώσει ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας πριν από λίγες εβδομάδες να ετοιμασθούν εκτός από κλίνες εντατικής για τον κορονοϊό, αλλά και απλές κλίνες Covid-19, οι διοικήσεις των ιδρυμάτων δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη τις διαδικασίες.

Νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και να δοθούν οι σχετικές εντολές προς τους Διοικητές.

Ο Ευαγγελισμός έχει “φρακάρει”

Για την οριακή κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία μίλησε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη, ενημερώνοντας πως έχουν ξεκινήσει να “εκκενώνονται ΜΕΘ που δεν ήταν Covid-19 για να μετατραπούν και αυτές σε Covid-19”.

Η κ. Παγώνη τόνισε ότι αυτήν τη στιγμή στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται 580 άτομα με κορονοϊό. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 68 έτη, ενώ στις ΜΕΘ υπάρχουν νέοι άνθρωποι, μέχρι και 17 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

“Αυτή τη στιγμή ο Ευαγγελισμός έχει φρακάρει. Δεν μπορεί να πάρει άλλους ασθενείς, είναι γεμάτος και με κρούσματα Covid-19” ανέφερε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ μια ημέρα μετά τη γνωστοποίηση πως και το γενικό νοσοκομείο Νίκαιας αδυανατεί πλέον να νοσηλεύει ασθενείς με κορονοϊό.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Παγώνη, σήμερα εκκενώνονται Μονάδες Εντατικής στο Αττικό, ενώ θα ακολουθήσει το Γεννηματά και άλλα νοσοκομεία.

Με πληροφορίες από Ethnos.gr, EfSyn.gr.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα