ΑΘΗΝΑ
21:48
|
26.04.2024

Όταν έρθουν οι προτάσεις της επιτροπής για το μεταναστευτικό προς συζήτηση από τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ, η Ελλάδα θα πρέπει να προτείνει όπως οι […]

Migrants and refugees waiting for buses after crossing the border between Hungary and Austria in Nickelsdorf, Austria 70 kilometers (43 miles) southeast of Vienna, Sunday, Sept. 13, 2015. (AP Photo/Ronald Zak)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Όταν έρθουν οι προτάσεις της επιτροπής για το μεταναστευτικό προς συζήτηση από τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ, η Ελλάδα θα πρέπει να προτείνει όπως οι πρόσφυγες να κατανέμονται μεταξύ των κρατών μελών που συμμετείχαν σε πολεμικές επιχειρήσεις, που δημιούργησαν τις προσφυγικές ροές.

Επίσης, θα πρέπει πριν αρχίσουν οι πολεμικές επιχειρήσεις, να γίνεται κατανομή των προσφύγων. Γιατί βλέποντας τα κράτη-μέλη τον αριθμό των προσφύγων, ίσως απόσχουν να συμμετάσχουν σε πολεμικές επιχειρήσεις με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν.

Για τους οικονομικούς πρόσφυγες, η κατανομή θα πρέπει να γίνει μεταξύ όλων των κρατών-μελών, γιατί υπάρχει συλλογική ευθύνη για τις αποτυχημένες πολιτικές της που δημιούργησαν τους πρόσφυγες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα