ΑΘΗΝΑ
13:08
|
16.04.2024
Περίπου 20 αντιφρονούντες κρατούμενοι στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Maghaberry ξεκινούν απεργία πείνας ως ένδειξη αλληλεγγύης σε Παλαιστίνιο γιατρό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περίπου 20 αντιφρονούντες κρατούμενοι, μέλη του IRA, που κρατούνται στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Μάγκμπερι της Βρετανίας, αρνούνται τα γεύματα τους.

Οι κρατούμενοι ανακοίνωσαν ότι η απεργία πείνας τους θα κρατήσει για δύο εβδομάδες σε αλληλεγγύη στον Παλαιστίνιο γιατρό Ισάμ Μπασαλάτ, ο οποίος κρατείται στη μονάδα απομόνωσης για Covid-19 στην φυλακή Co Antrim. Τον εγκατέστησαν εκεί την Τρίτη, αφού επέστρεψε από ιατρικό ραντεβού στο νοσοκομείο Κρέγκαβον..

Λόγω των περιορισμών για τον κορονοϊό, αποτελεί πολιτική, από τον Μάρτιο, όποιος μπαίνει στη συγκεκριμένη φυλακή να απομονώνεται προληπτικά για 14 ημέρες.

Ο Δρ. Μπασαλάτ είχε ήδη πραγματοποιήσει 14μερη απομόνωση όταν τέθηκε υπό κράτηση τον περασμένο μήνα.

Ωστόσο, του είπαν ότι τώρα πρέπει να κάνει μια δεύτερη περίοδο απομόνωσης μετά την έξοδο του από το κτίριο της φυλακής για μια μαγνητική τομογραφίας.

Ο παλαιστίνιος γιατρός αντιμετωπίζει κατηγορία προετοιμασίας τρομοκρατικών ενεργειών σε σχέση με μια φερόμενη συνάντηση του Νέου IRA που πραγματοποιήθηκε στο Κο Τιρόν τον Ιούλιο, την οποία παρακολουθούσε με κοριό η MI5. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι παγιδεύτηκε από τον Ντένις Μακφάντεν, που κατονομάστηκε από το δικαστήριο ως πράκτορας της MI5.

Η Ιρλανδική Ρεπουμπλικανική Ένωση Ευημερίας Κρατουμένων (IRPWA) έχει δηλώσει ότι ο Δρ. Μπασαλάτ, «εξαναγκάστηκε να απομονωθεί σε τραγικές συνθήκες» κατά την καραντίνα του, προσθέτοντας ότι όλοι οι κρατούμενοι υπό τη φροντίδα του θα ξεκινήσουν “απεργία πείνας δύο εβδομάδων” για την μεταχείρηση του Παλαιστίνιου γιατρού, που λένε ότι πρέπει να επιστρέψει στη χωριστή πτέρυγα για τους αγωνιστές του IRA, στο Ρόου Χάουζ.

Η Υπηρεσία Φυλακών είπε ότι δεν σχολιάζει μεμονωμένους κρατούμενους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα