ΑΘΗΝΑ
15:45
|
20.09.2024
Ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση πολυκατοικίας στην μητρόπολη της δυτικής Ινδίας αυξήθηκε στα 35.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση μιας πολυκατοικίας στη δυτική Ινδία αυξήθηκε στα 35 σήμερα την Τετάρτη, ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι, καθώς οι ελπίδες να βρουν κάποιον άλλο ζωντανό μειώνονται.

Οι εργαζόμενοι έκτακτης ανάγκης από την Εθνική Δύναμη Αντιμετώπισης Καταστροφών (NDRF) έχουν τραβήξει μέχρι τώρα 20 επιζώντες από τα ερείπια του τριώροφου κτηρίου στο Μπιγουάντι, προάστιο της μητρόπολης Μουμπάι.

Ένας εκπρόσωπος του NDRF και οι τοπικές αρχές δήλωσαν σε δημοσιογράφους ότι ομάδες διάσωσης, με τη βοήθεια ειδικών σκύλων, ανακάλυψαν 35 πτώματα θαμμένα κάτω από τούβλα και τσιμέντο.

Τα αίτια της κατάρρευσης δεν είναι ξεκάθαρα, οι καταρρεύσεις κτιρίων είναι συνηθισμένο φαινόμενο ο συνδυασμός των καταρρακτωδών βροχών της περιόδου των μουσώνων, από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο και των πολλές φορές χαλαρών μέτρων συντήρησης των κτιρίων επιτείνουν το πρόβλημα.

Οι αρχές της πόλης της Μουμπάι ανακήρυξαν επίσης τη σημερινή μέρα αργία, συμβουλεύοντας τους κατοίκους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους αφού η βροχή προκάλεσε πλημμύρες και διέκοψε την κυκλοφορία σε ορισμένες περιοχές.

Πηγές: Reuters, France 24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα