ΑΘΗΝΑ
21:18
|
08.05.2024

Για τελείως εσφαλμένη απόδοση της αλήθειας κατηγορεί ο Έντουαρντ Σνόουντεν το αμερικανικό δίκτυο CNN, το οποίο επικαλούμενο δικαστικά έγγραφα, παρουσίασε τον πρώην εργαζόμενο στην Υπηρεσία […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για τελείως εσφαλμένη απόδοση της αλήθειας κατηγορεί ο Έντουαρντ Σνόουντεν το αμερικανικό δίκτυο CNN, το οποίο επικαλούμενο δικαστικά έγγραφα, παρουσίασε τον πρώην εργαζόμενο στην Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) και στην Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA) να έχει συμφωνήσει στην εκχώρηση πέντε εκατομμυρίων δολαρίων στην αμερικανική κυβέρνηση. Το ποσό αφορούσε τα έσοδα του Αμερικανού από την κυκλοφορία του βιβλίου και τις ομιλίες που έχει δώσει μέχρι σήμερα ως αυτοεξόριστος και κατηγορούμενος στη χώρα του για κατασκοπεία και κλοπή κρατικών περιουσιακών στοιχείων.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Σνόουντεν εξηγεί πώς το CNN διαστρέβλωσε τα γεγονότα:


“Δεν πρόκειται για διακανονισμό. Δεν έχω συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο. Η απόφαση αυτής της υπόθεσης λογοκρισίας δεν είναι νομικώς εκτελεστή για όσο βρίσκομαι σε εξορία. Και τέλος πάντως ποτέ δεν είχα αυτά τα λεφτά”.

Και ο άνθρωπος που αποκάλυψε στον κόσμο το πρόγραμμα παρακολούθησης της NSA πρότεινε στο CNN έναν άλλο, πιο ακριβή και κοντά στην αλήθεια τίτλο για το ρεπορτάζ του: “Οι ΗΠΑ μπορούν να κερδίσουν έως και πέντε εκατομμύρια δολάρια εάν δώσουν χάρη στον Σνόουντεν”.

Να σημειωθεί πως το CNN πρόσθεσε το σχόλιο του Σνόουντεν στο ρεπορτάζ του, αλλά κράτησε τον ίδιο τίτλο.

Το βιβλίο του Σνόουντεν με τίτλο «Permanent Record» κυκλοφόρησε πέρυσι χωρίς έγκριση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, κατά παράβαση των συμβάσεων που υπέγραψε με τη CIA και την NSA.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα