ΑΘΗΝΑ
11:02
|
25.04.2024

Σε δύο στρατόπεδα χωρίστηκε για άλλη μια φορά το αμερικανικό Twitter μετά από μια προβοκατόρικη ανάρτηση της Εθνικής Ένωσης Όπλων (NRA) για το θέμα της […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε δύο στρατόπεδα χωρίστηκε για άλλη μια φορά το αμερικανικό Twitter μετά από μια προβοκατόρικη ανάρτηση της Εθνικής Ένωσης Όπλων (NRA) για το θέμα της οπλοκατοχής.

Η ανάρτηση της NRA που άναψε τα αίματα στο Twitter προειδοποιεί πως αν ο Μπάιντεν νικήσει οι Αμερικανοί θα πρέπει να ξεχάσουν τα “πολυαγαπημένα” τους ημιαυτόματα AR-15.

“Αν το Μπάιντεν νικήσει – κερδίζει ο Μπλούμπεργκ– και ο Μπέτο Ο’ Ρουρκ θα ‘ρθει να σας χτυπήσει την πόρτα για να πάρει τα AR-15 σας”, γράφει η NRA στο Twitter αναφερόμενη στην προεκλογική δέσμευση του προεδρικού υποψηφίου των Δημοκρατικών να “βάλει ένα τέλος στην επιδημία της βίας των όπλων”.


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της προεκλογικής του εκστρατείας ο Τζο Μπάιντεν έχει δεσμευτεί να προχωρήσει με την απαγόρευση της κατασκευής και πώλησης επιθετικών όπλων. Υποστηρίζει επίσης πως είναι έτοιμος να συγκρουστεί κατά μέτωπο με την NRA επιβάλλοντας πιο ενδελεχείς ελέγχους στο ιστορικό των αγοραστών όπλων και παροτρύνοντας τις πολιτείες να υιοθετήσουν νόμους που επιτρέπουν στο αστυνομικό σώμα και σε οικογενειακά μέλη να αποσπάσουν το όπλο από κάποιον που θεωρείται έστω και δυνητικά επικίνδυνος. 

Ο Μπέτο Ο’ Ρουρκ στον οποίο αναφέρεται το tweet της NRA είναι ο Δημοκρατικός πρώην βουλευτής του Τέξας και πρώην υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών. Σε μια από τις αντιπαραθέσεις των προκριματικών εκλογών στο Χιούστον ο Ρουρκ είχε δηλώσει: “Εννοείται πως θα σας τα πάρουμε, και τα ημιαυτόματά σας και τα καλάσνικοφ σας”.  Τον περασμένο Μάρτιο ο Τζο Μπάιντεν είχε δηλώσει ότι ο Ο’ Ρουρκ είναι αυτός που θα λύσει το πρόβλημα της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα