ΑΘΗΝΑ
05:24
|
18.04.2024

Ανεστάλη για επτά ολόκληρους μήνες λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, αλλά από τις 4 Οκτωβρίου η Σαουδική Αραβία αποφάσισε να επιτρέψει τη σταδιακή έναρξη […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανεστάλη για επτά ολόκληρους μήνες λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, αλλά από τις 4 Οκτωβρίου η Σαουδική Αραβία αποφάσισε να επιτρέψει τη σταδιακή έναρξη της “Ούμρα”, του μικρού προσκυνήματος που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου στην ιερή για τους μουσουλμάνους Μέκκα.  

Από τις 4 Οκτωβρίου θα επιτρέπεται σε έως και 6.000 πολίτες και κατοίκους της Σαουδικής Αραβίας να προσκυνήσουν στη Μέκκα. Από την 1η Νοεμβρίου θα επιτρέπεται το προσκύνημα πιστών από χώρες που θεωρούνται ασφαλείς από τον κορονοϊό. Μόλις γίνει αυτό ο αριθμός των προσκυνητών δεν θα πρέπει να ξεπεράσει τους 20.000 την ημέρα.  

Το Xατζ, μια από τις μεγαλύτερες θρησκευτικές συναθροίσεις παγκοσμίως, προσήλκυσε 2,5 εκατομμύρια πιστούς το 2019. Οι αρχές υπολόγιζαν στην προσέλευση 2,7 εκατομμυρίων πιστών για το 2020, σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο για τη διοργάνωση της “Ούμρα” και του “Χατζ”. Ως εκ τούτου, το προσκύνημα θα μπορούσε να είναι ένας προνομιακός τόπος μετάδοσης του ιού λόγω της παρουσίας τεράστιου πλήθους στους θρησκευτικούς χώρους. Μέχρι σήμερα στη Σαουδική Αραβία έχουν καταγραφεί 330.000 κρούσματα κορονοϊού και συνολικά 4.452 θάνατοι από τη νόσο Covid-19.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα