ΑΘΗΝΑ
23:19
|
26.04.2024

Τρίζουν τα κόκκαλα των εκατοντάδων Σέρβων που σκοτώθηκαν πριν 21 χρόνια από τις βόμβες ΝΑΤΟϊκών , Ευρωπαίων και Αμερικανών. Νέα αφορμή; Το χτεσινοβραδινό φαγοπότι του […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρίζουν τα κόκκαλα των εκατοντάδων Σέρβων που σκοτώθηκαν πριν 21 χρόνια από τις βόμβες ΝΑΤΟϊκών , Ευρωπαίων και Αμερικανών.

Νέα αφορμή; Το χτεσινοβραδινό φαγοπότι του Σέρβου προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς και μελών του υπουργικού συμβουλίου με την αντιπροσωπεία των Αμερικανών επενδυτών και αξιωματούχων με επικεφαλής τον ειδικό απεσταλμένο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας, Ρίτσαρντ Γκρένελ σε πολυτελές ποταμόπλοιο στις όχθες των ποταμών Σάββα και Δούναβη.

Ο ίδιος ο Γκρένελ, που διατηρεί παράλληλα και τη θέση του επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, έδειξε εκστασιασμένος.  «Απίστευτη νύχτα! Σέρβοι και Αμερικανοί στο Βελιγράδι τραγουδούν για την Αλαμπάμα και τη Δυτική Βιρτζίνια!» έλεγε σε σχετική ανάρτησή τους στο Τουίτερ, την οποία και συνόδευσε με σχετικό βίντεο.

Βέβαια, το φαγοπότι των Γκρένελ και Βούτσιτς είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου μπροστά στις συνεχείς υποχωρήσεις και συμφωνίες της σερβικής πολιτικής εξουσίας και των επιχειρηματικών συμφερόντων που τη στηρίζουν με ΗΠΑ και ΕΕ.

Τα παζάρια ακόμη και για ανταλλαγές εδαφών ή «αμοιβαίως επωφελείς» συμφωνίες της Σερβίας με τους ισχυρούς σε ΗΠΑ και ΕΕ, αλλά και με Κίνα και Ρωσία, διαδέχονται εκείνες με το γειτονικό Κοσσυφοπέδιο. Κατά τα άλλα η Σερβία δεν αναγνωρίζει ως ανεξάρτητο το κρατίδιο που έστησαν οι προ 20ετίας δυνάμεις επέμβασης, ακρωτηριάζοντας ένα ακόμη κομμάτι της Σερβικής Δημοκρατίας.  

Ενδεχομένως να νομίζουν πως οι σημερινές συμφωνίες με τους ως πρότινος δολοφόνους-νυν «επενδυτές» μπορούν να «ξεπλύνουν» το αίμα του σερβικού λαού από τις βόμβες που έριχναν ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ την άνοιξη του 1999 δήθεν για τα «δικαιώματα» των Κοσσοβάρων Αλβανών.

Εάν είναι έτσι, μάλλον γελιόνται…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα