ΑΘΗΝΑ
20:07
|
26.04.2024
Η Κίνα να πετύχει την πλήρη ουδετερότητα από τον άνθρακα έως το 2060 σύμφωνα με τον Πρόεδρο Σι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κίνα στοχεύει να μηδενίσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2030 και να πετύχει την πλήρη ουδετερότητα από τον άνθρακα έως το 2060, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

Σε ομιλία του προς τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη την Τρίτη, η οποία μεταδόθηκε εξ αποστάσεως, ο Σι περιέγραψε τη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή ως χαρτογράφηση “της πορείας για τον κόσμο για μετάβαση στην πράσινη ανάπτυξη των χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα”.

O Σι είπε ότι η συμφωνία περιγράφει τα “ελάχιστα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία της Γης, της κοινής μας πατρίδας και όλες οι χώρες πρέπει να λάβουν αποφασιστικά μέτρα για να τιμήσουν αυτήν τη Συμφωνία”. “Στόχος μας είναι να έχουμε μηδενίσει την ποσότητα του εκλυόμενου διοξειδίου του άνθρακα (CO2) πριν από το 2030 και να επιτύχουμε ουδετερότητα άνθρακα πριν από το 2060”, συνέχισε να δηλώνει.

Η ανακοίνωση του Xi δημιούργησε μεγάλο ενδιαφέρον, κυρίως επειδή η Κίνα είναι μια βιομηχανική μονάδα παραγωγής ενέργειας και η μεγαλύτερη εκπομπός χώρα διοξειδίου του άνθρακα στον πλανήτη.

Η Κίνα είναι η τελευταία μεγάλη οικονομία που ανακοινώνει και επίσημα τους κλιματικούς της στόχους. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δήλωσε ότι σκοπεύει να μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου της ΕΕ “τουλάχιστον κατά 55% έως το 2030, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990”. Αυτός ο στόχος, ανέφερε η Επιτροπή, θα θέσει “την ΕΕ σε μια ισορροπημένη πορεία για την επίτευξη της ουδετερότητας του κλίματος έως το 2050”.

Πηγές: CNBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα