ΑΘΗΝΑ
08:43
|
19.05.2024
Οι ΗΠΑ βράζουν ξανά μετά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για τους δολοφόνους της Μπριόνα Τέιλορ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο αστυνομικοί πυροβολήθηκαν στις συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας που συντάραξαν την πόλη του Λούισβιλ χθες, μετά την απόφαση του δικαστηρίου του Κεντάκι να μην ασκήσει δίωξη στους αστυνομικούς που κατηγορούνται για τη δολοφονία της Μπριόνα Τέιλορ.

Η 26χρονη Τέιλορ δολοφονήθηκε στις 13 Μαρτίου από τις σφαίρες τριών αστυνομικών που έκαναν έφοδο στο σπίτι της.

Χθες, το διακαστήριο αποφάσισε να μην απαγγείλει κατηγορίες στους δύο από τους τρεις αστυνομικούς, ενώ ο τρίτος, ο Μπρετ Χάνκισον, θα αντιμετωπίσει την κατηγορία της “απρόκλητης έκθεσης σε κίνδυνο της ζωής ενός άλλου ανθρώπου”, αδίκημα σαφώς κατώτερο από την ανθρωποκτονία.

Η απόφαση ξεσήκωσε νέο κύμα διαδηλώσεων στο Λούισβιλ του Κεντάκι, στις οποίες σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις των διαδηλωτών με την αστυνομία. Σύμφωνα με την ενημέρωση του αστυνομικού διευθυντή της πόλης, Ρόμπερτ Σρέντερ, στα επεισόδια πυροβολήθηκαν δύο αστυνομικοί. Η ζωή τους δεν κινδυνεύει, ενώ οι αρχές προχώρησαν και στη σύλληψη ενός υπόπτου για τους πυροβολισμούς.

Το Λούισβιλ έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η εθνοφρουρά έχει αναπτυχθεί στο κέντρο της πόλης, ενώ ο δήμαρχος Γκρεγκ Φίσερ διέταξε τριήμερη απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 ως τις 06:30.

Παρά την απαγόρευση, οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν και μετά τις εννέα το βράδυ, ενώ πορείες και συγκεντρώσεις για την προκλητική απόφαση του δικαστηρίου διοργανώθηκαν και στη Νέα Υόρκη, την Ουάσιγκτον, την Ατλάντα και το Σικάγο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, επέλεξε να ακολουθήσει την προσφιλή του διχαστική τακτική, σπεύδοντας να εκφράσει τον αποτροπιασμό του για τους τραυματισμούς των δύο αστυνομικών και να προσφέρει τη “βοήθεια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης” στις αρχές του Κεντάκι για την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Με πληροφορίες από BBC World.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα