ΑΘΗΝΑ
19:20
|
24.04.2024
Το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει συγκεκριμένα πως δύο τόνοι χημικών μεταφέρθηκαν σε χωριό νοτιοδυτικά του Ιντλίμπ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το συριακό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε την Τετάρτη τζιχαντιστές αντάρτες στη βορειοδυτική επαρχία του Ιντλίμπ ότι προετοιμάζουν μια χημική επίθεση για να ενοχοποιήσει τον συριακό στρατό, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Σε δήλωση του, το υπουργείο ανέφερε ότι οι αντάρτες σε συνεργασία με τα λεγόμενα Λευκά Κράνη και με την τουρκική υποστήριξη ετοιμάζονται να κατασκευάσουν μια χημική επίθεση στο Ιντλίμπ.

Το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει συγκεκριμένα πως δύο τόνοι χημικών ουσιών έχουν μεταφερθεί σε ένα χωριό νοτιοδυτικά του Ιντλίμπ τις τελευταίες δύο ημέρες στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επίθεση.

Το υπουργείο προέτρεψε τις χώρες που υποστηρίζουν τους αντάρτες να σταματήσουν τέτοια “παιχνίδια που έχουν αφήσει πίσω τους μόνο αμάχους θύματα”. Εν τω μεταξύ, το υπουργείο επανέλαβε την κυβερνητική θέση ότι οι συριακές δυνάμεις δεν διαθέτουν χημικά όπλα και δεν τα χρησιμοποίησαν ποτέ.

Το Ιντλίμπ έχει αναδειχθεί ως το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στη Συρία.

Τον Μάρτιο, η Τουρκία και η Ρωσία μεσολάβησαν κατάπαυση του πυρός μεταξύ των συριακών δυνάμεων και των ανταρτικών ομάδων. Ωστόσο, οι συγκρούσεις και οι βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν μεταξύ του Συριακού Στρατού και της τζιχαντιστικής Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

Πηγές: Xinhua

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα