ΑΘΗΝΑ
01:27
|
05.05.2024
Τα Ηνωμένα Έθνη αναφέρουν ότι η Καμπότζη συνέλαβε 24 υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τα τέλη Ιουλίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επτά πολιτικοί ακτιβιστές της Καμπότζης καταδικάστηκαν σε φυλάκιση για προδοσία για σχόλια που δημοσιεύτηκαν στο Διαδίκτυο, και υποστηρίζαν μια εξόριστη φιγούρα της αντιπολίτευσης, δήλωσε ο δικηγόρος τους την Πέμπτη, επιβεβαιώνοντας την δυσανεξία του βασιλείου στη διαφωνία και την πολιτική κριτική.

Στους κρατούμενους περιλαμβάνονται ακτιβιστές της αντιπολίτευσης, περιβαλλοντικοί ακτιβιστές και ράπερ των οποίων τα τραγούδια πραγματεύονται κοινωνικά θέματα.

Ο Σαμ Ρέινσι, ηγετική φιγούρα της αντιπολίτευσης, ο οποίος ζει στη Γαλλία από το 2015 για να αποφύγει τη φυλακή για καταδίκες που λέει ότι οφείλονται στην πολιτική του δράση, είχε υποσχεθεί να επιστρέψει στην Καμπότζη.

Ωστόσο, μια απόπειρα επιστροφής τον Νοέμβριο εμποδίστηκε από τον πανίσχυρο πρωθυπουργό Χουν Σεν, ο οποίος το χαρακτήρισε «απόπειρα πραξικοπήματος» και έστειλε ένταλμα σύλληψης σε γειτονικές χώρες.

Τα Ηνωμένα Έθνη αναφέρουν ότι η Καμπότζη συνέλαβε 24 υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τα τέλη Ιουλίου.

Ο Χουν Σεν, πρώην μέλος των Ερυθρών Χμερ και πρώην υπουργός Εξωτερικών, που βρίσκεται στην εξουσία από το 1985, είναι ένας από τους μακροβιότερους ηγέτες στον κόσμο.

Πηγές: France 24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα