ΑΘΗΝΑ
17:41
|
23.09.2023
Πολίτες και πολιτικοί παράγοντες της Μασσαλίας αντέδρασαν με οργή στο κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων της πόλης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πολίτες και πολιτικοί παράγοντες της Μασσαλίας αντέδρασαν με οργή σήμερα την Πέμπτη στην κυβερνητική απόφαση για κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων της πόλης, λέγοντας ότι η γνώμη τους δεν ελήφθη υπόψιν από τη γαλλική κυβέρνηση, η οποία και διέταξε τα μέτρα να περιορίσουν την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

“Με έκπληξη και θυμό που έμαθα για μια απόφαση σχετικά με την οποία δεν ζητήθηκε η γνώμη του δημαρχείου της Μασσαλίας”, έγραψε ο δήμαρχος της Μασσαλίας Μίσελ Ρουμπίρολα στο Twitter.“Δεν υπάρχει τίποτα στη δημόσια υγεία που να δικαιολογεί αυτήν την κίνηση. Δεν θα επιτρέψω στους ανθρώπους της Μασσαλίας να γίνουν θύματα πολιτικών αποφάσεων που κανείς δεν καταλαβαίνει.”

Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν διέταξε τα μπαρ και τα εστιατόρια στη Μασσαλία να κλείσουν για δύο εβδομάδες από την επόμενη Δευτέρα, μετά την τοποθέτηση της πόλης και της γύρω περιοχής στις ακτές της Μεσογείου στο μέγιστο επίπεδο συναγερμού για την εξάπλωση του ιού.

Τοπικοί πολιτικοί ανέφεραν ότι το βήμα δεν ήταν ανάλογο των κινδύνων και θα καταστρέψει την οικονομία τους.

Απαντώντας στην κριτική, ο Βεράν απήντησε μέσω Twitter ότι το κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων σχεδιάστηκε για να προστατεύει τους ανθρώπους στη Μασσαλία, επειδή η επιδημία επιδεινώθηκε και ότι είχε ενημερώσει εκ των προτέρων τους τοπικούς αξιωματούχους.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα