ΑΘΗΝΑ
16:49
|
26.04.2024

Ανιψιός του διαβόητου βαρόνου των ναρκωτικών της Κολομβίας Πάμπλο Εσκομπάρ αποκαλύπτει περιχαρής ότι ανακάλυψε μια πλαστική σακούλα γεμάτη με χρήματα αξίας 18 εκ. δολαρίων κρυμμένη […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανιψιός του διαβόητου βαρόνου των ναρκωτικών της Κολομβίας Πάμπλο Εσκομπάρ αποκαλύπτει περιχαρής ότι ανακάλυψε μια πλαστική σακούλα γεμάτη με χρήματα αξίας 18 εκ. δολαρίων κρυμμένη στον τοίχο ενός εκ των πολλών σπιτιών του εκλιπόντος θείου του.

Ο Νικολάς Εσκοπάρ δήλωσε στα ΜΜΕ της Κολομβίας ότι είδε “όραμα” που τού υπέδειξε πού να ψάξει για χρήματα στο διαμέρισμα που διαμένει στην πόλη του Μεντεγίν. Εξήγησε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που έβρισκε χρήματα σε μέρη που χρησιμοποιούσε ο θείος του, ώστε να μην τα ανακαλύψουν οι κολομβιανές αρχές. 

Ο Πάμπλο Εσκομπάρ απεβίωσε σε ανταλλαγή πυρών με τις δυνάμεις ασφαλείας της Κολομβίας (και όχι μόνο) το 1993. Στο απόγειο της ναρκο-καριέρας του ο Κολομβιανός ήταν ένας από τους επτά πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Οι φήμες για την κρυμμένη περιουσία του Εσκομπάρ άρχισαν να κυκλοφορούν στο Μεντεγίν αμέσως μετά το θάνατό του και συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο έμπορος ναρκωτικών, λάτρης του ποδοσφαίρου και φερόμενος ως υπερασπιστής των φτωχών, αφιέρωνε περισσότερο χρόνο στον “πόλεμό” του με το κράτος της Κολομβίας κατά της έκδοσής του στις Ηνωμένες Πολιτείες και λιγότερο με το εμπόριο διακίνησης της κοκαΐνης. Το καρτέλ του Κάλι, εξάλλου, είχε ήδη αρχίσει να κυριαρχεί στην αγορά έναντι του Μεντεγίν.

Ο Νικολάς Εσκομπάρ δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Red+ Noticias ότι έχει βρει ακόμη μια γραφομηχανή, δορυφορικά τηλέφωνα, χρυσά στιλό και μια φωτογραφική μηχανή στο διαμέρισμά του. “Θυμάμαι να είμαι στο καθιστικό, να κοιτώ πάντα το πάρκινγκ και σχεδόν πάντα να βλέπω έναν άνδρα να μπαίνει μέσα σ’ αυτό και να εξαφανίζεται. Η μυρωδιά εκεί μέσα ήταν απίστευτη. Εκατό φορές χειρότερη από το να υπήρχε πτώμα”.

Η πικρή αλήθεια πίσω από τη “χρυσή” σακούλα; Κάποια από τα χαρτονομίσματα είναι τόσο παλιά και νοτισμένα που είναι άχρηστα. Ο ανιψιός του Εσκομπάρ ζει σε αυτό το διαμέρισμα εδώ και πέντε χρόνια. Στη συνέντευξη δήλωσε ότι είχε πολλές φορές συνοδεύσει τον θείο του σε διάφορες περιστάσεις. Είχε πέσει θύμα απαγωγής ατόμων που κυνηγούσαν τον Εσκομπάρ. “Με βασάνιζαν για επτά ώρες και δύο υπάλληλοί μου έχουν δεχθεί επίθεση με αλυσοπρίονο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα