ΑΘΗΝΑ
22:43
|
16.04.2024

Η αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, ενόψει και των επικείμενων ελληνοτουρκικών «διερευνητικών επαφών» έδωσαν αφορμή σήμερα το απόγευμα για νέα τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, ενόψει και των επικείμενων ελληνοτουρκικών «διερευνητικών επαφών» έδωσαν αφορμή σήμερα το απόγευμα για νέα τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η επικοινωνία, που έγινε με πρωτοβουλία του επικεφαλής του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, φαίνεται πως αποτελεί συνέχεια προηγούμενης που είχε το βράδυ της Τετάρτης με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο ίδιος ο Στόλτενμπεργκ φρόντισε να αναρτήσει την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κ.Μητσοτάκη με μήνυμά του στο Τουίτερ αποκαλώντας το ΝΑΤΟ… «σημαντική πλατφόρμα διαλόγου μεταξύ των συμμάχων»! Ο ίδιος σχολίασε μάλιστα πως η ελληνοτουρκική διένεξη θα πρέπει να λυθεί «με πνεύμα συμμαχικής αλληλεγγύης» βάσει… «του διεθνούς δικαίου».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα