ΑΘΗΝΑ
21:19
|
19.05.2022

Συνεχίζονται οι έρευνες στην Αττική από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β), που ήδη έχει συλλάβει δύο άνδρες, 38 και 42 ετών, και μια 36χρονη, όλοι Έλληνες, για κατοχή όπλων […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζονται οι έρευνες στην Αττική από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β), που ήδη έχει συλλάβει δύο άνδρες, 38 και 42 ετών, και μια 36χρονη, όλοι Έλληνες, για κατοχή όπλων και εκρηκτικών.

Ήδη εξελίσσονται τέσσερις κατ’ οίκον έρευνες, με επίκεντρο το Κουκάκι.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., μέχρι τώρα έχουν βρεθεί και κατασχεθεί:

– Σε αποθήκη επί της οδού Αν. Ζίννη 16 στο Κουκάκι:

Επτά κυλινδρικές φύσιγγες εκρηκτικής ύλης, βάρους περίπου 1.600 γραμμ. η κάθε μία. (αμμωνίτιδα)

14 κοινοί πυροκροτητές, δύο ηλεκτρικοί πυροκροτητές, δύο πυροκροτητές Nonel, ένας κοινός πυροκροτητής που έχει μετατραπεί σε ηλεκτρικό, πλήθος φυσιγγίων Καλάσνικοφ.

 Στις κατοικίες των συλληφθέντων:

Πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (ηλεκτρονικοί υπολογιστές tablet, φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων)

Δύο πιστόλια στο σπίτι ενός εκ των συλληφθέντων.

Το σύνολο των κατασχεθέντων αυτών αντικειμένων θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για διενέργεια σχετικών εργαστηριακών εξετάσεων.

Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο διασύνδεσης – συμμετοχής των συλληφθέντων σε σοβαρές τρομοκρατικές ενέργειες και ιδίως σε επιθέσεις με όπλα και εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Αττική, τα τελευταία επτά χρόνια.

Επιπλέον, εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής τους σε αξιόποινες πράξεις του κοινού Ποινικού Δικαίου ανά την επικράτεια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα