ΑΘΗΝΑ
23:25
|
23.04.2024
Η επ' αόριστον αναβολή ανακοινώθηκε επισήμως από τους διοργανωτές της παρέλασης και τις σχολές της σάμπα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η μεγάλη παρέλαση του καρναβαλιού του Ρίο ντε Τζανέιρο αναβάλλεται επ’ αόριστον λόγω κορονοϊού.

Η αναβολή ανακοινώθηκε επισήμως από τους διοργανωτές της παρέλασης, ενώ νωρίτερα οι σχολές της σάμπα που συμμετέχουν στο καρναβάλι είχαν προειδοποιήσει ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να λειτουργήσουν και να οργανωθούν χωρίς εμβόλιο και με περιοριστικά μέτρα.

Υπό κανονικές συνθήκες, το Ρίο θα παραδιδόταν στην καρναβαλική έκσταση τον Φλεβάρη. Η Βραζιλία, όμως, έχει χτυπηθεί βάναυσα από τον Covid-19, καταγράφοντας μέχρι σήμερα 4,5 εκατομμύρια μολύνσεις και περισσότερους από 138.000 θανάτους.

Ο Ζόρζε Καστανέιρα, πρόεδρος της ένωσης των σχολών σάμπα, εξήγησε ότι υπό τις δεδομένες συνθήκες η προετοιμασία του καρναβαλιού ήταν αδύνατη. “Αναζητούμε μια εναλλακτική. Θέλουμε να δώσουμε κάτι στην πόλη, αλλά δεν αυτήν τη στιγμή δεν ξέρουμε ούτε τί θα είναι αυτό ούτε πότε θα συμβεί”.

Οι ανακοινώσεις αφορούν στην παρέλαση και τις επίσημες εκδηλώσεις του καρναβαλιού. Τα τοπικά πάρτι και οι εκδηλώσεις στις γειτονιές -μέχρι στιγμής- δεν έχουν απαγορευτεί.

Η αναβολή του καρναβαλιού θα έχει σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις τόσο στην κοινωνία του Ρίο, όπου πολλές οικογένειες εξασφαλίζουν την περίοδο του καρναβαλιού το ετήσιο εισόδημά τους, όσο και συνολικά στον τουρισμό της Βραζιλίας. Το δεύτερο μεγαλύτερο καρναβάλι της χώρας -αυτό του Σάο Πάολο- μετατάθηκε για τον Οκτώβριο του 2021, ενώ αρκετά περιφερειακά και μικρότερης εμβέλειας καρναβάλια έχουν ακυρωθεί οριστικά.

Με πληροφορίες από BBC World.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα