ΑΘΗΝΑ
10:30
|
20.04.2024

Οι τηλεδιασκέψεις μπορεί να λύνουν τα χέρια πολιτικών, δημοσιογράφων, αναλυτών, επιστημόνων και κάθε λογής επαγγελματιών, όμως συχνά αποδεικνύονται μεγάλη «παγίδα». Η άσκηση επαγγέλματος από την […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι τηλεδιασκέψεις μπορεί να λύνουν τα χέρια πολιτικών, δημοσιογράφων, αναλυτών, επιστημόνων και κάθε λογής επαγγελματιών, όμως συχνά αποδεικνύονται μεγάλη «παγίδα». Η άσκηση επαγγέλματος από την άνεση του προσωπικού χώρου, μπερδεύει συχνά τα «σύνορα» ανάμεσα σε επαγγελματική και προσωπική ζωή, δημιουργώντας παρεξηγήσεις αλλά και ευτράπελα άνευ προηγουμένου!

Κάπως έτσι την πάτησε ο 47χρονος Αργεντίνος βουλευτής Χουάν Εμίλιο Αμέρι από το κυβερνών κόμμα «Frente de Todos» («Το Μέτωπο Όλων»). Το όνομά του εδώ και μερικές ώρες κάνει το γύρο του Διαδικτύου όχι μόνον στην Αργεντινή αλλά και σε όλο τον κόσμο καθώς καταγράφηκε από την βιντεοκάμερα τηλεδιάσκεψης να προβαίνει σε ενέργειες που ουδεμία σχέση είχαν με τις εργασίες της Κάτω Βουλής του αργεντίνικου κογκρέσου. 

Όλα έγιναν στη διάρκεια μίας ειδικής, πλην “κλασικής” κατά τα άλλα, συνάντησης των βουλευτών. Ο Αμέρι ξεχνώντας πως οι κινήσεις του καταγράφονταν τη στιγμή της παρέμβασης των συναδέλφων του, εμφανίστηκε να έχει παρέα δίπλα του νεαρή γυναίκα, την οποία άρχισε να θωπεύει στο στήθος, να της κατεβάζει τη μπλούζα και να φιλά με πάθος. Το πλάνο έγινε viral στα social media.

Η συνεδρίαση διακόπηκε αρχικά και στη συνέχεια ο πρόεδρος του Σώματος Σέρχιο Μάσα την ματαίωσε.

Ο 47χρονος Αμέρι, σε πλήρη σύγχυση, επιχείρησε να απολογηθεί λέγοντας ότι νόμιζε πως δεν ήταν συνδεδεμένος στο ίντερνετ εκείνη τη στιγμή. «Εδώ στα κεντρικά της χώρας η σύνδεση είναι πολύ κακή. Η σύντροφός μου βγήκε από το μπάνιο και την ρώτησα πώς είναι τα επιθέματά της από σιλικόνη και τα φίλησα, γιατί πριν από δέκα μέρες έκανε επέμβαση για την τοποθέτησή τους».

Δεν έπεισε τους συναδέλφους του οι οποίοι (πνιγμένοι στα γέλια) ψήφισαν υπέρ της πενθήμερης αποβολής του.

Ο Αμέρι εκπροσωπεί την βόρεια πολιτεία της Σάλτα και ανήκει στον κυβερνώντα πολιτικό συνασπισμό. Ο κυβερνών συνασπισμός στην Αργεντινή Frente de Todos ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι θα συστήσει επιτροπή για να αποφανθεί άμεσα για τις κυρώσεις εις βάρος του Αμέρι και ότι οι κυρώσεις αυτές θα είναι ανάλογες της σοβαρότητας του ζητήματος.

Σε κάθε περίπτωση, εδώ και μήνες καταγράφονται δεκάδες περιπτώσεις ευτράπελων με πολιτικούς εν μέσω τηλεδιάσκεψης. Τον περασμένο Ιούνιο, ο Ιρλανδός ευρωβουλευτής Λουκ Μινγκ Φλάναγκαν, εμφανίστηκε …χωρίς το παντελόνι του για να συζητήσει μέσω τηλεδιάσκεψης με τους συναδέλφους του ευρωβουλευτές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα