ΑΘΗΝΑ
01:06
|
29.09.2024
Ένας 23χρονος που μόλις είχε προσαχθεί στο τμήμα πυροβόλησε τον αστυνομικό και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας αξιωματικός της αστυνομίας πυροβολήθηκε κι έπεσε νεκρός στo Κέντρο Κράτησης του Κρόιντον, στο νότιο Λονδίνο.

Ο αστυνομικός πυροβολήθηκε από κρατούμενο που μόλις είχε προσαχθεί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της σωματικής έρευνας, ο κρατούμενος τράβηξε πιστόλι, πυρβόλησε τον αστυνομικό και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε. Ο αστυνομικός δέχτηκε επί τόπου τις πρώτες βοήθειες και διακομίστηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπυ και υπέκυψε στα τραύματά του.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ο 23χρονος δράστης, η κατάστασή του οποίου χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, ο νεαρός δράστης δεν αφαίρεσε το πιστόλι κάποιου αστυνομικού ή δεσμοφύλακα, προσήχθη στο κρατητήριο έχοντας πάνω του το δικό του όπλο. Το πρωτόκολλο προβλέπει σωματική έρευνα στο σημείο της σύλληψης, κάτι το οποίο όμως δεν έγινε, με αποτέλεσμα ο νεαρός να βρεθεί στο Τμήμα Κράτησης του Κρόιντον οπλοφορώντας.

Η επίτροπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, Κρεσίντα Ντικ, περιέγραψε την απώλεια του συναδέλφου της ως “βαθιά σοκαριστική”, σχολιάζοντας πως “όταν ένας συνάδελφος σκοτώνεται στο καθήκον, το σοκ και η θλίψη διαπερνά ολόκληρη την αστυνομική κοινότητα. Σήμερα είναι μια μέρα θρήνου και οδύνης για την αστυνομία”.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, έγραψε στα social media: “Συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του αστυνομικού που σκοτώθηκε στο Κρόιντον. Χρωστάμε πολλά σ ‘ αυτούς που ρισκάρουν τη ζωή τους για να μας κρατούν ασφαλείς”.

Με πληροφορίες από BBC News.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα