ΑΘΗΝΑ
19:04
|
26.04.2024
Ο αρχηγός των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, έσπευσε να ξεκαθαρίσει την ομαλότητα της μετεκλογικής μετάβασης.
President Donald Trump shakes hands with Senate Majority Leader Mitch McConnell of Ky., during a ceremony where he will sign H.J. Res. 38 in the Roosevelt Room of the White House in Washington, Thursday, Feb. 16, 2017. Behind from left are Rep. Evan Jenkins, R-W.Va., and Rep. Jim Jordan, R-Ohio.(AP Photo/Carolyn Kaster)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αρχηγός  της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς ΜακΚόνελ, έσπευσε να ξεκαθαρίσει μέσω Twitter ότι η μετεκλογική μετάβαση θα είναι ομαλή την επομένη των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος Τραμπ, σε μια δήλωση που προκάλεσε σάλο, ερωτώμενος αν θα αποδεχτεί το εκλογικό αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών απάντησε “θα δούμε τι θα γίνει”. “Σιβυλλική” ήταν και η τοποθέτηση της Κέιλι Μακένανι πως “ο πρόεδρος θα αποδεχθεί τα αποτελέσματα μιας ελεύθερης και δίκαιης εκλογικής διαδικασίας”.

Το tweet του ΜακΚόνελ ανέφερε συγκεκριμένα: “Ο νικητής των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου θα ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου. Θα υπάρξει μια ομαλή μετάβαση όπως συμβαίνει κάθε τέσσερα χρόνια από το 1792”.

Πολλοί άλλοι γερουσιαστές – συμπεριλαμβανομένου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Τραμπ – δεσμεύτηκαν να διασφαλίσουν ότι η επιλογή των ψηφοφόρων θα γίνει απόλυτα σεβαστή. Ορισμένοι Δημοκρατικοί μάλιστα ανέλαβαν δράση, ζητώντας επίσημα από τον υπουργό Άμυνας του Τραμπ, τον Σύμβουλο Εσωτερικής Ασφάλειας και τον υπουργό Δικαιοσύνης να δηλώσουν ότι θα υποστηρίξουν τα αποτελέσματα της 3ης Νοεμβρίου, όποιος υποψήφιος κι αν κερδίσει.

Πηγές: Chicago Tribune, Axios

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα