ΑΘΗΝΑ
01:19
|
27.04.2024

«Οι ζωές των μαύρων γυναικών έχουν επίσης σημασία. Αυτή θα είναι η κληρονομιά της Μπριόνα Τέιλορ! Δώστε τα πρακτικά της δίκης!»  είπε σήμερα το απόγευμα […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Οι ζωές των μαύρων γυναικών έχουν επίσης σημασία. Αυτή θα είναι η κληρονομιά της Μπριόνα Τέιλορ! Δώστε τα πρακτικά της δίκης!»  είπε σήμερα το απόγευμα στους δημοσιογράφους ο Μπεν Κραμπ, δικηγόρος της οικογένειας της 26χρονης άτυχης νοσηλεύτριας Μπριόνα Τέιλορ.

Η νεαρή Αφροαμερικανίδα  δολοφονήθηκε στις 13 Μάρτη από τα πυρά αστυνομικών που εισέβαλαν κατά λάθος στο σπίτι της στο Λούισβιλ του Κεντάκι στη διάρκεια καταδίωξης λαθρεμπόρων ναρκωτικών και έκτοτε η ιστορία της έχει γίνει σύμβολο των αδικιών του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης και ρατσιστικής αστυνομικής βίας σε βάρος των Αφροαμερικανών.

Νέο λάδι στη φωτιά των λαϊκών αντιδράσεων για την υπόθεση της Τέιλορ έδωσε η πρόσφατη απόφαση του Αφροαμερικανού Γενικού Εισαγγελέα του Κεντάκι να μην απαγγείλει κατηγορίες για ανθρωποκτονία σε βάρος των τριών αστυνομικών που εισέβαλαν απροειδοποίητα στο σπίτι της αφαιρώντας της τη ζωή.

«Στην Αμερική φαίνεται υπάρχουν δύο είδη δικαιοσύνης: Ένα για τους λευκούς και ένα για τους μαύρους!» τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας της αδικοχαμένης νοσηλεύτριας επισημαίνοντας τις αναρίθμητες περιπτώσεις φονικής αστυνομικής βίας σε βάρος των Αφροαμερικανών εδώ και χρόνια.

Times New Roman

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα