ΑΘΗΝΑ
18:08
|
25.04.2024

Για κάποιους η υποχρεωτική χρήση μάσκας είναι μια καλυμμένη επίθεση εναντίον των πολιτικών τους ελευθεριών. Για άλλους είναι αυτονόητη και την υιοθέτησαν αδιαμαρτύρητα. Και υπάρχουν […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για κάποιους η υποχρεωτική χρήση μάσκας είναι μια καλυμμένη επίθεση εναντίον των πολιτικών τους ελευθεριών. Για άλλους είναι αυτονόητη και την υιοθέτησαν αδιαμαρτύρητα. Και υπάρχουν πάντα και κάποιοι που βλέπουν… πίσω από τις μάσκες ευκαιρίες και τις αρπάζουν.

Η Βαλένθια ήταν μία από τις υποψήφιες πόλεις για τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Καινοτομίας για το 2020. Τελικά η διάκριση πήγε στο Λέβεν του Βελγίου.

Ωστόσο, ένας δημοτικός σύμβουλος της πόλης της ανατολικής Ισπανίας έκανε τους συμπολίτες του περήφανους για ένα ολόκληρο λεπτό μιλώντας άπταιστα αγγλικά, χωρίς ίχνος ισπανικής προφοράς.

“Η Βαλένθια και οι πολίτες της είναι πάντα προσηλωμένοι στον θεσμό της ευρωπαϊκής καινοτομίας και θα είμαστε πάντα στη διάθεσή σας”, είπε μιλώντας στα αγγλικά και απευθυνόμενος σε ευρωπαϊκή επιτροπή ο δημοτικός σύμβουλος, Κάρλος Γκαλιάνα.

Ωστόσο, προέκυψε ένα προβληματάκι. Αν και πίσω από τη μάσκα οι κινήσεις του στόματος έδειχναν πειστικές, αυτός που τελικά μιλούσε δεν ήταν ο Γκαλιάνα, αλλά μαγνητοφωνημένο απόσπασμα από κάποιον αγγλόφωνο.

Το δημοτικό συμβούλιο της Βαλένθια δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι ήταν μια απόφαση της τελευταίας στιγμής. Πηγές δήλωσαν στην ισπανική εφημερίδα Ελ Εσπανιόλ ότι κανονικά θα έπρεπε να μιλήσει ο δήμαρχος στην επιτροπή, αλλά ήταν απασχολημένος σε μια σημαντική σύσκεψη. Επομένως ο κλήρος έπεσε στον Γκαλιάνα, σύμβουλος για θέματα παιδείας, αθλητισμού, πολιτισμού και καινοτομίας αλλά και εκπαιδευμένος ηθοποιός.  Το δημοτικό συμβούλιο εξήγησε επίσης ότι δεν είχαν την επιλογή του διερμηνέα δίπλα στον Γκαλιάνα εξαιτίας των αυστηρών ευρωπαϊκών κανόνων. “Οι κανόνες είναι αυστηροί. Μπορούσε να εμφανιστεί ή ο δήμαρχος ή σύμβουλος”. Ο Γκαλιάνα που έκρυψε την άγνοιά του πίσω από τη μάσκα σχολίασε στο Twitter: “Μερικές φορές οι χειρότερες αποφάσεις βγάζουν τις καλύτερες ιστορίες”. Τα σχόλια κάτω από την ανάρτησή του δεν ήταν το ίδιο καταδεκτικά. ‘Τι να πει κανείς για το χθεσινό ρεζίλι. Δεν εξέθεσες μόνο τον εαυτό σου αλλά όλη την Ισπανία”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα