ΑΘΗΝΑ
16:20
|
16.04.2024

Σε παραίτηση αναγκάστηκε ο επικεφαλής του σώματος των Ειδικών Επιχειρησιακών Δυνάμεων (KSK) του γερμανικού στρατού με το υπουργείο Άμυνας να του καταλογίζει έμμεσα ευθύνες για […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε παραίτηση αναγκάστηκε ο επικεφαλής του σώματος των Ειδικών Επιχειρησιακών Δυνάμεων (KSK) του γερμανικού στρατού με το υπουργείο Άμυνας να του καταλογίζει έμμεσα ευθύνες για ανοχή στην παρουσία νεοναζιστικών πυρήνων στις τάξεις του.

Ο Κριστόφ Γκραμ ανέλαβε τη θέση υποσχόμενος να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τις συνδέσεις στελεχών της KSK με την άκρα δεξιά, αλλά το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι “απαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια”.

Τον περασμένο Ιανουάριο οι Ειδικές Επιχειρησιακές Δυνάμεις της Γερμανίας είχαν ανακοινώσει ότι είχαν εντοπίσει εκατοντάδες συμπαθούντες των νεοναζί στον γερμανικό στρατό και ότι τουλάχιστον 20 μέλη της ελίτ δύναμης KSK φέρονταν να έχουν διασυνδέσεις με νεοναζιστικές οργανώσεις.

Ο Κριστόφ Γραμ ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2015.

Τον περασμένο Μάιο μια επιστολή που έστειλε ο διοικητής του, με τη σύμφωνη γνώμη της υπουργού Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ στους στρατιώτες και το πολιτικό προσωπικό της μονάδας, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη Γερμανία. Σύμφωνα με τον ταξίαρχο Μάρκους Κραϊτμάιερ άτομα εντός της βρίσκονταν κοντά στους ακροδεξιούς “Πολίτες του Ράιχ»” ή είχαν ακροδεξιά φρονήματα. Αφορμή για την επιστολή ήταν μια υπόθεση, η οποία σύμφωνα με τον διοικητή του KSK, αποτελεί «σοκαριστική κορύφωση». Στις 13 Μαΐου η αστυνομία της Σαξονίας ανακάλυψε για το μέλος του KSK, τον ανθυπασπιστή Φίλιπ Σ., ότι διέθετε κρυψώνα με όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ουσίες, όπως και ναζιστικά σύμβολα. Σύμφωνα με πρώτες ενδείξεις, μέρος των πυρομαχικών προέρχεται από αποθέματα του γερμανικού στρατού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα