ΑΘΗΝΑ
22:46
|
25.04.2024
Το κορίτσι που νοσηλευόταν διασωληνωμένο από τις 16 Αυγούστου πήρε εξιτήριο από τη ΜΕΘ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η 17χρονη που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ από τις 16 Αυγούστου με επιπλοκές λόγω κορονοϊόυ αποσωληνώθηκε σήμερα, Παρασκευή 25/09.

Η νεαρή, η οποία δεν έπασχε από κάποιο υποκείμενο νόσημα, ήταν σε διακοπές στη Χαλκιδική όταν ανέβασε πυρετό. Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε ραγδαία, εισήχθη στο νοσοκομείο και διασωληνώθηκε άμεσα.

Σήμερα, 40 μέρες μετά την εισαγωγή της, πήρε εξιτήριο από τη ΜΕΘ και σύμφωνα με τους γιατρούς της δεν πάσχει πλεόν από κορονοϊό. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο Open TV ο διευθυντής της κλινικής του ΑΧΕΠΑ, Σίμος Μεταλλίδης, “η κοπέλα είναι πολύ καλά στην υγεία της, περιμένουμε κάποιες εξετάσεις για να γυρίσει πλέον σπίτι της. Μπορούσε να κάνει οργανική ανεπάρκεια, αλλά γλιτώσαμε”.

Στους 367 οι νεκροί

Στο ίδιο νοσοκομείο, στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, κατέληξε σήμερα τα ξημερώματα μια 78χρονη που έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Ο θάνατός της ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών λόγω Covid-19 στη χώρα μας στους 367.

Χθες, Πέμπτη 24/09, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 342 νέα κρούσματα και εννέα θανάτους, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς ανέρχονταν σε 68. 

Σε σημεριές του δηλώσεις, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας εκτίμησε ότι στην Αθήνα μόνο υπάρχουν περισσότερα από 900 ενεργά κρούσματα κορονοϊού, σημειώνοντας ότι ομάδες του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν ελέγχους στο κέντρο της πόλης. Οι έλεγχοι γίνονται “από γειτονιά σε γειτονιά, σε επιδημιολογικά ευάλωτες ομάδες και σε συμπολίτες μας, έτσι ώστε να έχουμε πραγματική εικόνα για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα”.

Επανέρχονται τα SMS για τους άνω των 65

Μετά τη χθεσινή διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι δεν θα εφαρμοστεί καθολικό lockdown, το υπουργείο Υγείας και η Πολιτική Προστασία εξετάζουν πιθανά σενάρια για μη οριζόντια μέτρα και στοχευμένες απαγορεύσεις, σε περίπτωση που ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων δεν μειωθεί αισθητά.

Στο τραπέζι βρίσκεται η η εφαρμογή ενός συστήματος γνωστοποίησης των μετακινήσεων είτε με SMS είτε με έντυπο για ηλικιωμένους άνω των 65 χρόνων και για ευπαθείς ομάδες.

Η κυβέρνηση, επίσης, εξετάζει και τον περιορισμό των μετακινήσεων κατά τις νυχτερινές ώρες ή ακόμα και την επιβολή ωραρίου σε περίπτερα και άλλα καταστήματα που πωλούν αλκοόλ, προκειμένου να εμποδίσει τις συναθροίσεις σε πλατείες και άλλους ανοιχτούς χώρους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα