ΑΘΗΝΑ
21:11
|
19.04.2024

Οι ειδικές δυνάμεις της διεθνούς αστυνομίας στο Κόσοβο (EULEX), εισέβαλαν σήμερα στα γραφεία των βετεράνων του UCK στην Πρίστινα και συνέλαβαν του πρόεδρο της Ένωσης […]

Special police units from the European Union rule-of-law mission, EULEX, arrest the leader of Kosovo Liberation Army War Veterans Organisation, Hysni Gucati, during a raid on the organisation's offices in Pristina, Kosovo, September 25, 2020. REUTERS/Laura Hasani
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ειδικές δυνάμεις της διεθνούς αστυνομίας στο Κόσοβο (EULEX), εισέβαλαν σήμερα στα γραφεία των βετεράνων του UCK στην Πρίστινα και συνέλαβαν του πρόεδρο της Ένωσης Χίσνι Γκουτσάτι.

Η σύλληψη έγινε βάσει εντάλματος που εξέδωσε η εισαγγελία του ειδικού δικαστηρίου της Χάγης. Ο Γκουσάνι κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου και αμέσως μετά τη σύλληψη του οδηγήθηκε στη Χάγη όπου προφυλακίστηκε.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο όπου στεγάζεται η Ένωση των βετεράνων δεκάδες πρώην μαχητές του UCK και αποδοκίμαζαν την EULEX.

Αυτή είναι η δεύτερη σύλληψη μέσα σε δύο μέρες κατηγορούμενου για εγκλήματα πολέμου. Μάλιστα χθες, οδηγήθηκε στις φυλακές της Χάγης ο πρώην αρχηγός της υπηρεσίας πληροφοριών του Κοσόβου Σάλιχ Μουστάφα, ο οποίος το 1999 ήταν διοικητής του UCK στο βορειοανατολικό Κόσοβο.

Σύμφωνα με τον αλβανικό Τύπο, στην Πρίστινα αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ακολουθήσουν και άλλες συλλήψεις κατηγορουμένων για εγκλήματα πολέμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα