ΑΘΗΝΑ
21:45
|
19.04.2024
Ο προσωρινός πρόεδρος θα κυβερνήσει για 18 μήνες το πολύ πριν διεξαχθούν εκλογές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο διορισμένος ως προσωρινός πρόεδρος του Μαλί, συνταξιούχος συνταγματάρχης Μπα Ντάο, έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση.

Συγκεκριμένα ο Ντάο, 70 ετών, συναντήθηκε με τον πρώην πρόεδρο της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν στην πρωτεύουσα Μπαμάκο την Πέμπτη στο πλαίσιο αποστολής της Οικονομικής Κοινότητας των 15 κρατών της Δυτικής Αφρικής (ECOWAS), την παραμονή της ορκωμοσίας του.

Ο διορισμός του Ντάο ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από τον συνταγματάρχη  συνταγματάρχης Ασιμί Γκοϊτά, ο οποίος είναι επικεφαλής μιας στρατιωτικής χούντας που κατέλαβε την εξουσία στις 18 Αυγούστου, ανατρέποντας τον εκλεγμένο Πρόεδρο Ιμπραήμ Μπουμπακάρ Κεϊτά.

Ο Γκοϊτά θα είναι ο αντιπρόεδρος της νέας κυβέρνησης. Ο προσωρινός πρόεδρος θα κυβερνήσει για 18 μήνες το πολύ πριν από τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών.

Ο Τζόναθαν δήλωσε πως το μπλοκ των αφρικανικών κρατών ενδέχεται να ανακοινώσει ίσως και σήμερα Παρασκευή εάν το σχέδιο πληροί κριτήρια για τη χαλάρωση των κυρώσεων που είχαν αρχικά επιβληθεί στην χώρα λόγω της αντιδημοκρατικής εκτροπής.

Πηγές: Al Jazeera, AllAfrica

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα