ΑΘΗΝΑ
07:17
|
27.04.2024
Η αστυνομία του Παρισίου δήλωσε ότι ένας ύποπτος συνελήφθη κοντά στην όπερα της Βαστίλης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέσσερα άτομα μαχαιρώθηκαν πριν λίγες ώρες σήμερα την Παρασκευή κοντά στα πρώην γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι, το οποίο δέχθηκε επίθεση από ισλαμιστές μαχητές πριν από πέντε χρόνια, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.

Η αστυνομία του Παρισίου δήλωσε ότι ένας ύποπτος συνελήφθη κοντά στην όπερα της Βαστίλης. Μια πηγή της αστυνομίας είχε δηλώσει νωρίτερα στο Reuters ότι δύο από τους τέσσερις τραυματίες είχαν σοβαρούς για τη ζωή τους τραυματισμούς.

“Ήμουν στο γραφείο μου. Άκουσα κραυγές στο δρόμο. Κοίταξα έξω από το παράθυρο και είδα μια γυναίκα που ήταν ξαπλωμένη στο πάτωμα και είχε είχε δεχτεί ένα ηχηρό κτύπημα στο πρόσωπο από αυτό που ήταν πιθανώς μαχαίρα”, είπε ένας μάρτυρας στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Οι τοπικές αρχές ζήτησαν από τους ανθρώπους να αποφύγουν την περιοχή και ανέφεραν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση σε βορειοανατολική περιοχή του Παρισιού. Ο αναπληρωτής δήμαρχος Εμμανουήλ Γκρεγκουάρ έγραψε στο Twitter ότι η αστυνομία κυνηγούσε ένα “δυνητικά επικίνδυνο άτομο”.

Το μετρό της πόλης έκλεισε όλες τις γραμμές του.

Πηγές: Reuters, Europe 1

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα