ΑΘΗΝΑ
23:18
|
25.05.2024

Ευρεία γκάμα θεμάτων καλύπτει η ατζέντα της προγραμματισμένης για την ερχόμενη Δευτέρα συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη. Σε λιτή ανακοίνωση του […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ευρεία γκάμα θεμάτων καλύπτει η ατζέντα της προγραμματισμένης για την ερχόμενη Δευτέρα συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Σε λιτή ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται πως η συνάντηση θα γίνει στις 10.00 πμ της Δευτέρας, 28 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, περιγράφεται αδρά η ατζέντα της συνάντησης με αναφορές σε διμερείς, περιφερειακές και διεθνείς σχέσεις με έμφαση τον “Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ”. Θα εξεταστούν επίσης και τα σχέδια για διμερή “ενεργειακή και αμυντική συνεργασία”

Η συνάντηση Πομπέο-Δένδια θα πραγματοποιηθεί στη σκιά της ελληνοτουρκικής έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο με γνώμονα την προώθηση των επικίνδυνων σχεδιασμών των ΗΠΑ έναντι ισχυρών ανταγωνιστών τους στην ευρύτερη περιοχή, όπως είναι η Ρωσία και η Κίνα (λόγω αναβίωσης των περίφημων “δρόμων του Μεταξιού”).

Θύμα αυτών των σχεδιασμών είναι πολύ εύκολο να πέσει ξανά η Ελλάδα…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα