ΑΘΗΝΑ
03:08
|
10.05.2024

Παρά τις προσπάθειες για αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο ενόψει της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 1 και 2 Οκτωβρίου, η Τουρκία δεν […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παρά τις προσπάθειες για αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο ενόψει της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 1 και 2 Οκτωβρίου, η Τουρκία δεν δείχνει να καταλαβαίνει.  Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο μήνυμα του με αφορμή την ναυμαχία της Πρέβεζας το 1538 μίλησε και πάλι για την «γαλάζια πατρίδα», λέγοντας: «Σήμερα ως μια από τις 10 χώρες που μπορούν να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να συντηρήσουν πολεμικά πλοία, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις ναυτικές μας δυνάμεις και να προστατεύουμε τη Γαλάζια Πατρίδα. Για να ενισχύσουμε το αίσθημα εμπιστοσύνης στους συμμάχους μας και να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας. Τα πρόσφατα γεγονότα στον κόσμο και ειδικά στη Μεσόγειο μας, δείχνουν ότι πρέπει να είμαστε πολύ πιο δυνατοί στις θάλασσες. Συνεχίζουμε με πίστη και αμετάβλητη βούληση την υπεράσπιση την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας στο θάλασσες με συνειδητοποίηση του πόσο σημαντική είναι η υπεράσπιση της Γαλάζιας Πατρίδας μας.  Με τη νίκη της Πρέβεζας η Οθωμανική Αυτοκρατορία ενίσχυσε την κυριαρχία της στη Μεσόγειο και έδειξε τη δύναμη του τουρκικού ναυτικού σε ολόκληρο τον κόσμο. Είμαστε περήφανοι που οι Ναυτικές Δυνάμεις μας μεταφέρουν αυτήν τη μεγάλη κληρονομιά».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος είπε: «Οι πρόσφατες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο έδειξαν ότι το να διαθέτει η χώρα μας σύγχρονες ναυτικές δυνάμεις είναι ζωτικής σημασίας. Το Πολεμικό Ναυτικό μας θα φτάσει σε ισχυρότερο επίπεδο με την ολοκλήρωση των νέων σχεδίων που κατασκευάζονται από την αμυντική βιομηχανία της χώρας μας. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε με αποφασιστικότητα τα συμφέροντά της σε όλες τις θάλασσες, ειδικά στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Μαύρη Θάλασσα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα