ΑΘΗΝΑ
02:15
|
24.04.2024
Η Έιμι Κόνι Μπάρετ θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η δικαστής που θα προτείνει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ν. Τραμπ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η 48χρονη Έιμι Κόνι Μπάρετ θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η δικαστής που θα προτείνει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για αντικαταστάτρια της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Αν η επιλογή της Μπάρετ επιβεβαιωθεί από τη Γερουσία, η οποία ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, θα είναι η νεότερη που αναλαμβάνει το αξίωμα στην ιστορία των ΗΠΑ και η πέμπτη γυναίκα. Η Μπάρετ αποτελεί αγαπημένη της θρησκευτικής Δεξιάς, με τον Τραμπ να ζητάει από τη Γερουσία να επικυρώσει τον διορισμό της πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις οποίες ο ίδιος επιδιώκει δεύτερη θητεία και οι Δημοκρατικοί έχουν ισχυρές πιθανότητες να κερδίσουν την πλειοψηφία.

Η Μπάρετ είναι κατά των αμβλώσεων και δηλώνει προσηλωμένη καθολική, ενώ το νεαρόν της ηλικίας της και η προοπτική η εκλεκτή του Τραμπ να δώσει στους συντηρητικούς μια επιβλητική πλειοψηφία 6-3 στο Δικαστήριο, καθιστώντας απολύτως εύλογο το γεγονός ότι θα μπορούσε να αφήσει το σημάδι της σε μια σειρά υποθέσεων για μια γενιά ή περισσότερες.

Αυτή η εξέλιξη έχει προκαλέσει ανησυχία στους κύκλους των Δημοκρατικών και υπάρχουν ήδη επικρίσεις τόσο για το αν η εκλογή Ανώτατου Δικαστή θα πρέπει να αφορά την παρούσα Προεδρία όσο και για το αν μια συντηρητική φιγούρα όπως η Μπάρετ είναι άξια να αντικαταστήσει την φεμινίστρια “RBG”. 

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα