ΑΘΗΝΑ
20:48
|
24.04.2024
Δεν είναι ξεκάθαρο εάν το αλιευτικό σκάφος είχε εισχωρήσει στα αιγυπτιακά χωρικά ύδατα, ενώ οι νεκροί ψαράδες ήταν αδέλφια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα πτώματα δύο Παλαιστινίων ψαράδων που οι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι λένε ότι σκοτώθηκαν από αιγυπτιακές ναυτικές δυνάμεις επέστρεψαν στη Γάζα το Σάββατο, δήλωσε η κυβερνώσα ισλαμιστική παράταξη της Χαμάς.

Οι ψαράδες, που ήταν αδέλφια, πυροβολήθηκαν την Παρασκευή λίγο έξω από την ακτή, κοντά στη νότια συνοριακή πόλη της Ράφα. Ένας τρίτος αδελφός τραυματίστηκε και υποβλήθηκε σε θεραπεία στην Αίγυπτο.

“Δεν υπάρχει δικαιολογία για την επαναλαμβανόμενη βίαιη μεταχείριση εναντίον εκείνων που επιδιώκουν να βρουν τα προς το ζην των παιδιών τους” , σημείωσε σε δήλωσή της η Χαμάς.

Οι Αυγύπτιοι αξιωματούχοι δεν προέβησαν σε διευκρινήσεις για το περιστατικό, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο εάν το αλιευτικό σκάφος είχε εισχωρήσει στα αιγυπτιακά χωρικά ύδατα.

Δέον να σημειωθεί το ιδιαίτερο καθεστώς ως προς τα δικαιώματα αλιείας στην περιοχή. Επικαλούμενο ανησυχίες για την ασφάλεια του, το Ισραήλ διατηρεί τον ναυτικό αποκλεισμό από τη Λωρίδα της Γάζας και θέτει ποικίλους περιορισμούς ως προς τα όρια αλίευσης. Η Αίγυπτος περιορίζει επίσης την κυκλοφορία ανθρώπων και αγαθών κατά μήκος των συνόρων της με τον παράκτιο θύλακα.

Πηγές: Reuters, Palestine Post 24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα