ΑΘΗΝΑ
02:58
|
27.07.2024

Σήμερα θα αποφασίσουν οι Ελβετοί, αν θα συνεχίσει να υφίσταται ή αν θα καταργηθεί η συμφωνία ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών της ζώνης Σέγκεν στην χώρα […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σήμερα θα αποφασίσουν οι Ελβετοί, αν θα συνεχίσει να υφίσταται ή αν θα καταργηθεί η συμφωνία ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών της ζώνης Σέγκεν στην χώρα τους. Το ξενοφοβικό Ελβετικό κόμμα UCD ζήτησε να διενεργηθεί δημοψήφισμα, με θέμα το αν θα πρέπει να συνεχίσει να υφίσταται η συγκεκριμένη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση ή όχι.  Με βάση τις δημοσκοπήσεις, η πρόταση του UCD για κατάργηση της συμφωνίας αυτής δεν πρόκειται να περάσει.  Εξάλλου η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ξεκαθαρίσει ότι αν αυτή η συμφωνία που υπογράφηκε το 1999 πάψει να ισχύει, θα πρέπει να επανεξεταστούν και οι υπόλοιπες συμφωνίες που έχουν υπογραφεί ανάμεσα στην Ελβετία και την ΕΕ και που ρυθμίζουν άλλες διμερείς σχέσεις οι οποίες ισχύουν μέχρι τώρα.

Οι δημοσκοπήσεις προαναγγέλλουν την απόρριψη της πρωτοβουλίας με ποσοστό σχεδόν 65%. Όμως η έκπληξη του «ναι» του 2014 κάνει πολλούς επιφυλακτικούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα