ΑΘΗΝΑ
23:16
|
08.05.2024
Ο Κόμι Σελόμ Κλασού ήταν πρωθυπουργός από το 2015.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός του Τόγκο και η κυβέρνησή του παραιτήθηκαν, ανακοίνωσε η Προεδρία του δυτικοαφρικανικού κράτους αργά την Παρασκευή.

Η κίνηση αναμενόταν μετά την επανεκλογή του Προέδρου της χώρας, Φωρ Γκνασινγκμπέ, τον Φεβρουάριο για τέταρτη θητεία, αλλά οι αλλαγές καθυστέρησαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Κόμι Σελόμ Κλασού ήταν πρωθυπουργός από το 2015.

Ο Γκνασινγκμπέ συγχαίρει τον Κλασού και την ομάδα του για τις “οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές προσπάθειές τους και τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα παρά την υγειονομική κρίση σε όλο τον κόσμο”, ανέφερε δήλωση στον επίσημο ιστότοπο της προεδρίας.

Η Προεδρία δεν ανακοίνωσε πότε θα διοριστεί νέος πρωθυπουργός.

Η νίκη των προεδρικών εκλογών, η οποία ήρθε μετά από μια συνταγματική αλλαγή που επέτρεψε στον Γκνασινγκμπέ να διεκδικήσει την επανεκλογή του, επέκτεινε περισσότερο από μισό αιώνα δυναστικής κυριαρχίας στην πρώην γαλλική αποικία από την οικογένεια Γκνασινγκμπέ, η οποία κυριαρχεί στα πολιτικά πράγματα από τα μέσα της δεκαετίας του ’60.

Η οικονομία του Τόγκο -μιας από τις φτωχότερες χώρες στον κόσμο-έχει πληγεί από την πανδημία καθώς οι αρχές επέβαλαν αυστηρούς περιορισμούς για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. Η χώρα έχει καταγράψει 1.722 μολύνσεις και 44 θανάτους από τον κορονοϊό covid-19.

Πηγές: Al Jazeera, AllAfrica

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα