ΑΘΗΝΑ
02:39
|
20.04.2024

Τρείς άνθρωποι πνίγηκαν και 13 είναι οι αγνοούμενοι από ναυάγιο βάρκας με πρόσφυγες στα ανοικτά της Λιβύης.  Αυτό ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.  Αυτό είναι […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρείς άνθρωποι πνίγηκαν και 13 είναι οι αγνοούμενοι από ναυάγιο βάρκας με πρόσφυγες στα ανοικτά της Λιβύης.  Αυτό ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.  Αυτό είναι το δεύτερο ναυάγιο στην περιοχή τις τελευταίες δύο εβδομάδες.  Το προηγούμενο έγινε στις 15 Σεπτεμβρίου και είχαν χάσει την ζωή τους είκοσι άνθρωποι. 

Από το τελευταίο ναυάγιο, διασώθηκαν 22 άνθρωποι οι οποίοι είναι από το Μπαγκλαντές, την Αίγυπτο, την Αιθιοπία, την Νιγηρία, την Σομαλία, την Συρία και την Γκάνα.  Οι τρείς από τους ανθρώπους που βρέθηκαν νεκροί, είναι από την Συρία και την Γκάνα. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο κέντρο κράτησης μεταναστών Ζίλτεν. Ένα κέντρο στο οποίο σύμφωνα με εκθέσεις της Διεθνούς Αμνηστίας οι συνθήκες διαβίωσης είναι απάνθρωπες καθώς και οι πρακτικές που ακολουθούν οι φύλακες του συγκεκριμένου κέντρου. 

Αυτή την στιγμή στην Λιβύη βρίσκονται περισσότεροι από 636.000 πρόσφυγες και μετανάστες, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, ενώ από την αρχή του χρόνου υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 620 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν χάσει την ζωή τους στην προσπάθεια τους να περάσουν στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΟΜ από το 2014 στα ανοικτά της Λιβύης έχουν χάσει την ζωή τους, τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα