ΑΘΗΝΑ
12:01
|
20.04.2024
Όλα τα παιδιά ήταν ηλικίας μεταξύ 10 και 15 ετών, και προέρχονταν κυρίως από την Άνω Αίγυπτο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εισαγγελία της Αιγύπτου ανακοίνωσε την απελευθέρωση 68 παιδιών που συνελήφθησαν από τις αρχές των διαδηλώσεων στις 20 Σεπτεμβρίου.

Η ανακοίνωση προκάλεσε έντονη κριτική μεταξύ των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίες εγκαλούν την κυβέρνηση για τις συλλήψεις παιδιών, ενώ ζητούν να μάθουν και το τι συνέβη σε αυτά την εβδομάδα που συνελήφθησαν.

Όλα τα παιδιά ήταν ηλικίας μεταξύ 10 και 15 ετών, και προέρχονταν κυρίως από την Άνω Αίγυπτο, όπου πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερο μέρος των διαδηλώσεων.

Διαδηλώσεις συγκλονίζουν τους δρόμους της Αιγύπτου για πάνω από μια εβδομάδα, με τους διαδηλωτές να ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις του εξόριστου ακτιβιστή κατά της διαφθοράς Μοχάμεντ Άλι να ενωθούν ενάντια στο κυβερνών καθεστώς.

Και τα 68 παιδιά μεταφέρθηκαν από την ιδιαίτερη πατρίδα τους στην πρωτεύουσα για να εμφανιστούν ενώπιον της εισαγγελίας.

Υπολογίζεται ότι περίπου 4.000 παιδιά κρατούνταν αυθαίρετα στην Αίγυπτο από το πραξικόπημα του 2013 μέχρι και πέρυσι, σύμφωνα με αναφορές πλήθους οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πηγές: Middle East Monitor

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα