ΑΘΗΝΑ
03:06
|
19.04.2024
Περίπου 2,7 εκατομμύρια πολίτες ψήφισαν τους ηγέτες 19 περιφερειών και 125 δήμων για την περίοδο 2020-2025.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περίπου 2,7 εκατομμύρια πολίτες κλήθηκαν να ψηφίσουν για να εκλέξουν τους ηγέτες των 19 περιφερειών και 125 δήμων για την περίοδο 2020-2025.

Ο κεντροαριστερός συνασπισμός Ευρύ Μέτωπο (Frente Amplio) της Ουρουγουάης διατήρησε την πρωτεύουσα του Μοντεβιδέο σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις τοπικών μέσων ενημέρωσης, και ενώ το 84% του πληθυσμού συμμετείχε στην εκλογική διαδικασία σύμφωνα με το Εκλογικό Δικαστήριο.

Η υποψήφια του Μετώπου, Καρονίκα Κοσέ, κέρδισε την πρωτεύουσα Μοντεβιδέο με άνω του 50% των ψήφων σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Telesur, Ματέο Γκρίλε. Ο κεντροαριστερός συνασπισμός κατάφερε επίσης να κερδίσει τις επαρχίες Κανελόνες και Σάλτο.

Από την άλλη πλευρά το κυβερνών Εθνικό Κόμμα επιβεβαίωσε την κυριαρχία του στην περιφέρεια του Μαλντονάντο και κέρδισε και εκείνη του Παισαντού.

Παρόλο που οι εκλογές ήταν ειρηνικές και το εκλογικό σώμα συμμορφώθηκε σε γενικές γραμμές με τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, αναφορές αναφέρουν ότι ένας νεαρός άνδρας που ήταν συνδεδεμένος με το Ευρύ Μέτωπο στον δήμο Σαλίνας πυροβολήθηκε, δίχως να διατρέχει κίνδυνο. Οι αρχές δεν έχουν ακόμη προσδιορίσει την αιτία του συμβάντος.

Οι κάλπες έκλεισαν χθες στις 19:30 το βράδυ. Τα πλήρη αποτελέσματα αναμένονται να ανακοινωθούν έως σήμερα το βράδυ.

Πηγές: Telesur, TV6 News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα